Egy merész lekvár

Miután két helyen is szembe jött velem az ötlet, már nem tudtam kitörölni a gondolataim közül. Ma reggel teszteltem a drágámon. Elsőre nem lehet felfedezni a titkos összetevőt, de amikor megmondtam, már ő is észre vette. Mindent összevetve még vállalhatóan extravagáns az íze, egy vajas croissant-ra bármikor rákenném.


És hogy mi a különleges összetevő? A paradicsom. Végülis ez is gyümölcs.

Ribizli-paradicsom-alma lekvár

Mi került a 4 kis üveg megtöltéséhez elegendő adagba? 30 deka ribizli, 30 deka paradicsom, 30 deka alma, 30 deka cukor, 1 zacskó 1:2 befőző fix.

Hogyan készült? A gyümölcsökből tisztítás, pucolás után mérve számítottam a 30 dekát. A paradicsomot forró vízbe tettem, lehúztam a héját. A magját kikapargattam egy szűrő felett. A paradicsom belét apróra vágtam és a lecsöpögő lével együtt tettem a többihez.
A ribizlit egyszerűen csak leszemeztem, az almát viszont kimagoztam, meghámoztam és apró darabokra vágtam.
Az összes hozzávalót nagy lángon összefőztem, kb. 5 percig forraltam, majd még forrón a szintén forró üvegekbe töltöttem. Lefedve hagytam kihűlni.

A kész lekvár állaga kellemesen zselés és kenhető lett, a gyümölcsök pedig puhára főttek. Szerintem semmiképpen sem kell turmixolni. És még a ribizli magok se zavaróak.

4 megjegyzés:

Flat Cat írta...

Én mindenképpen megkóstolnám!
Pedig nem is nagyon szeretem a lekvárokat... :D

Mamma írta...

Egyik kedvenc lekvárom a kakukkfüves ananász-paradicsom lekvár :))) Szerintem nem bizarr:))

Unknown írta...

Nagyon izgalmas kombináció!

erős ildikó írta...

De jó ötlet, nekem is ki kell próbálnom!