Citromos, barackos gumisüti


Ígérem lassan leszállok Stahl Juditról, de szeretném megkérdezni, hogy másnak sikerült-e már ehető változatot előállítani a híres görög citromos sütiből. Az enyém is ehető, úgy ahogy, csak ne lenne meglepően gumiszerű az állaga. Az se dob rajta jelentősen, hogy sárgabarackot pakoltam rá. Egyébként mindent a recept szerint csináltam. Vajon mit rontottam el?

14 megjegyzés:

szepyke írta...

Lehet, hogy azt, hogy megcsináltad...

Hu, ma nagyon jókedvemben vagyok, tehát jobbra ne számíts!:D

Ok, nem szidom a receptet, én még nem csináltam meg, tehát az első sort kéretik a véleményekből törölni, és a mai pocsék kedvemre fogni!

Egyébként a képen nem látszik guminak, sőt nagyon kis csinos darab!

Flat Cat írta...

Kedves Ági!
Szerintem nem benned van a hiba, nekem eddig minden Stahlos receptem a kukában végezte. Pedig mindenben pontosan követtem az utasításait. Férj már röhög rajtam, mert amúgy meg soha semmilyen kaját nem kellett ezeken kívül kidobni, ha elrontottam, mert még akkor is ehető maradt. De ezek nem. (bocsi, a Nigella-féle tejfölös csokitorta is a kukában landolt, csak hogy pontos legyek)
Szerintem a hölgy egy merő reklám, de alapvetően semmi érzéke nincs a főzéshez, és az ízlése sem túl jó.
Én spec rosszul vagyok attól, ahogy bénázik a konyhájában, még a fakanál is rosszul áll a kezében. Szerintem neki is gumi lett a süti, de ez szerinte biztosan így a jó.
Nem baj, jó üzletasszony, ez a lényeg.
Bocs, már megint jól megmondtam a véleményem,de relatív koffeinhiány állapotában vagyok, ilyenkor kritikátlanná válok! :)

VOKinga írta...

Nekem eddig csak minden második receptje nem vált be. Na jó, kicsit szépítettem. :)
Egyébként ez grízes süti lenne? Mert ha azt az ízt/állagot kívánod, még a régi blogon írtam egy török változatot, tömény, de szerintem nagyon jó.

alchri írta...

Szia Ági!

Nekem van egy nagyon finom citromos, grízes süti receptem:

http://alchri62.blogspot.com/2009/03/citromos-grizkockak.html

Stahltól eddig csak a Sacher muffin sikerült nekem. Bevallom öszintén, nem nagyon szeretem, a stílusát sem bírom, a hangjától meg egyenesen idegrohamot kapok.

Sajnálom, hogy nem lehettem ott a találkozón.
Nagyon jól sikerülhetett a képek láttán;)

Üdv. Erika

Ági, aki főz írta...

Köszi az ötleteket, most egy ideig nem próbálkozom ezzel a konkrét sütivel, de ami késik, nem múlik.

Névtelen írta...

Szia!
Én gyakran készítem ezt a sütit Stahl Judittól és nekem még mindig sikerült és nem lett " gumis". Az állaga inkább olyan "szotyos", ha érted mire gondolok. Az elég nagy mennyiségű szirup gondoskodik erről. Nem tudom mit ronthattál el, de ami a képen van az még csak nem is hasonlít arra, ahogy az enyém ki szokott nézni. Sokkal magasabb és levegősebb kellene hogy legyen. Lehet, hogy túl nagy tepsiben sütötted? Üdv: Zsuzsi

Névtelen írta...

Szia!
Most nézem mégegyszer a képet és feltűnt, hogy eredetileg sötétbarnának kellene lennie a tetejének mikor megsül, a tied meg szinte fehér. Az is lehet, hogy nem sütötted elég ideig talán? Szép napot! Zsuzsi

Ági, aki főz írta...

Zsuzsi, én is erősen csodálkoztam, hogy még csak nem is hasonlít a képre. Tényleg lehet, hogy túl nagy volt a tepsi...

Kata írta...

Ági ez a süti nekem se sikerült:( sütiket nem is nagyon szoktam tőle sütni, normál kajából több is van, ami jó nála szerintem... Ez van...

Névtelen írta...

Szia Ági!
Nekem eddig minden Stahlos süti bevált.Ezt is megsütöttem, és egyáltalán nem így nézett ki nekem sem. Magasabb,levegősebb, és sötétebb volt.Ne haragudj,de szerintem valamit másképp csinálhattál. Azért remélem más próbálkozásod is lesz, és az sikerül.
Nóri

gitta írta...

A görög citromos sütije nálunk nagy kedvenc és ugyanezeket tudom elmondani, magasabbnak, barnábbnak kéne lennie.
Ne add fel, mert megéri!

gitta írta...

Anyamanya!
Engem érdekelne a török változat, hol találom meg?

Névtelen írta...

Kedves Ági!
Tavaly megsütöttem én is ezt a sütit..nem lett gumis..de nem is lett kedvenc.

Ági, aki főz írta...

Névtelen, most már biztos vagyok benne, hogy valamit nagyon elrontottam. Csak tudnám, hogy mit.