Ígérem lassan leszállok Stahl Juditról, de szeretném megkérdezni, hogy másnak sikerült-e már ehető változatot előállítani a híres görög citromos sütiből. Az enyém is ehető, úgy ahogy, csak ne lenne meglepően gumiszerű az állaga. Az se dob rajta jelentősen, hogy sárgabarackot pakoltam rá. Egyébként mindent a recept szerint csináltam. Vajon mit rontottam el?
14 megjegyzés:
Lehet, hogy azt, hogy megcsináltad...
Hu, ma nagyon jókedvemben vagyok, tehát jobbra ne számíts!:D
Ok, nem szidom a receptet, én még nem csináltam meg, tehát az első sort kéretik a véleményekből törölni, és a mai pocsék kedvemre fogni!
Egyébként a képen nem látszik guminak, sőt nagyon kis csinos darab!
Kedves Ági!
Szerintem nem benned van a hiba, nekem eddig minden Stahlos receptem a kukában végezte. Pedig mindenben pontosan követtem az utasításait. Férj már röhög rajtam, mert amúgy meg soha semmilyen kaját nem kellett ezeken kívül kidobni, ha elrontottam, mert még akkor is ehető maradt. De ezek nem. (bocsi, a Nigella-féle tejfölös csokitorta is a kukában landolt, csak hogy pontos legyek)
Szerintem a hölgy egy merő reklám, de alapvetően semmi érzéke nincs a főzéshez, és az ízlése sem túl jó.
Én spec rosszul vagyok attól, ahogy bénázik a konyhájában, még a fakanál is rosszul áll a kezében. Szerintem neki is gumi lett a süti, de ez szerinte biztosan így a jó.
Nem baj, jó üzletasszony, ez a lényeg.
Bocs, már megint jól megmondtam a véleményem,de relatív koffeinhiány állapotában vagyok, ilyenkor kritikátlanná válok! :)
Nekem eddig csak minden második receptje nem vált be. Na jó, kicsit szépítettem. :)
Egyébként ez grízes süti lenne? Mert ha azt az ízt/állagot kívánod, még a régi blogon írtam egy török változatot, tömény, de szerintem nagyon jó.
Szia Ági!
Nekem van egy nagyon finom citromos, grízes süti receptem:
http://alchri62.blogspot.com/2009/03/citromos-grizkockak.html
Stahltól eddig csak a Sacher muffin sikerült nekem. Bevallom öszintén, nem nagyon szeretem, a stílusát sem bírom, a hangjától meg egyenesen idegrohamot kapok.
Sajnálom, hogy nem lehettem ott a találkozón.
Nagyon jól sikerülhetett a képek láttán;)
Üdv. Erika
Köszi az ötleteket, most egy ideig nem próbálkozom ezzel a konkrét sütivel, de ami késik, nem múlik.
Szia!
Én gyakran készítem ezt a sütit Stahl Judittól és nekem még mindig sikerült és nem lett " gumis". Az állaga inkább olyan "szotyos", ha érted mire gondolok. Az elég nagy mennyiségű szirup gondoskodik erről. Nem tudom mit ronthattál el, de ami a képen van az még csak nem is hasonlít arra, ahogy az enyém ki szokott nézni. Sokkal magasabb és levegősebb kellene hogy legyen. Lehet, hogy túl nagy tepsiben sütötted? Üdv: Zsuzsi
Szia!
Most nézem mégegyszer a képet és feltűnt, hogy eredetileg sötétbarnának kellene lennie a tetejének mikor megsül, a tied meg szinte fehér. Az is lehet, hogy nem sütötted elég ideig talán? Szép napot! Zsuzsi
Zsuzsi, én is erősen csodálkoztam, hogy még csak nem is hasonlít a képre. Tényleg lehet, hogy túl nagy volt a tepsi...
Ági ez a süti nekem se sikerült:( sütiket nem is nagyon szoktam tőle sütni, normál kajából több is van, ami jó nála szerintem... Ez van...
Szia Ági!
Nekem eddig minden Stahlos süti bevált.Ezt is megsütöttem, és egyáltalán nem így nézett ki nekem sem. Magasabb,levegősebb, és sötétebb volt.Ne haragudj,de szerintem valamit másképp csinálhattál. Azért remélem más próbálkozásod is lesz, és az sikerül.
Nóri
A görög citromos sütije nálunk nagy kedvenc és ugyanezeket tudom elmondani, magasabbnak, barnábbnak kéne lennie.
Ne add fel, mert megéri!
Anyamanya!
Engem érdekelne a török változat, hol találom meg?
Kedves Ági!
Tavaly megsütöttem én is ezt a sütit..nem lett gumis..de nem is lett kedvenc.
Névtelen, most már biztos vagyok benne, hogy valamit nagyon elrontottam. Csak tudnám, hogy mit.
Megjegyzés küldése