Görög saláta

Az olyan forró napokon, mint a mai legszívesebben csak salátát falnék. Könnyű, rengeteg vizet tartalmazó, zamatos zöldségeket. A görög saláta, ahogy mi készítjük tökéletesen teljesíti a fentebb vázolt feladatot és roston sült húsok mellé is egészen kiváló.
Hozzávalók tetszés szerinti mennyiségben vöröshagyma, kígyóuborka, zöld, sárga, piros paprika, paradicsom, citrom, oregánó, só, olajbogyó, feta sajt, olíva olaj.
Elkészítése: A görög salátánál a sorrend a legfontosabb, mert ha ezt nem tartjuk be, csak egy gusztustalan valami kerül az asztalra, nem pedig az üde, mosolygós saláta halom. Először a hagyma felkockázásán essünk túl, majd a meghámozott uborkát és paprikát is vágjuk négyzetesre. Egy tálba szórjuk a már feldarabolt hozzávalókat, megfűszerezzük és rácsavarjuk egy citrom levét. Mielőtt tálaljuk a salátát, csak ekkor adjuk hozzá a felkockázott paradicsomot, az olajbogyót és a szintén felkockázott feta sajtot. Ekkor már ne kevergessük a salátát, mert összetörnek a hozzávalók. A tetejét locsoljuk meg jófajta olíva olajjal és szórjuk meg még egy kis oregánóval, már csak az utánozhatatlanul görögös íz miatt is.

Nincsenek megjegyzések: