Anyukám betegeskedésének tiszteletére ma egy kicsit „light”-osabbra vettem a figurát és brokkolis halacskát rittyentettem.
Hozzávalók 3 személy részére: 300 g fagyasztott tengeri halfilé, 400 g brokkoli, 1 nagyobb póré hagyma, 100 g kék márvány sajt, só, bors, szerecsendió, olíva olaj.
Elkészítése: Egy nagyobb üvegtál vagy tepsi alját vékonyan beolajozzuk. A póréhagymát megszabadítjuk külső héjától és zöld leveleitől, majd vékonyan felkarikázzuk. A pórét elterítjük a tál alján, ráhelyezzük a megfűszerezett halszeleteket. Közé helyezzük a brokkolit és az egészre rámorzsoljuk a sajtot. Fólióval lefedve forró sütőben 30 percig sütjük. Az éhesebbek főzhetnek hozzá egy kis rizst vagy újkrumplit, de szerintem önmagában is igen finom étek kerül így az asztalra: a halacska elolvad, a brokkoli harsogóan zöld marad és mégis megpuhul, a sajt pedig mennyeien illatozik.
Hozzávalók 3 személy részére: 300 g fagyasztott tengeri halfilé, 400 g brokkoli, 1 nagyobb póré hagyma, 100 g kék márvány sajt, só, bors, szerecsendió, olíva olaj.
Elkészítése: Egy nagyobb üvegtál vagy tepsi alját vékonyan beolajozzuk. A póréhagymát megszabadítjuk külső héjától és zöld leveleitől, majd vékonyan felkarikázzuk. A pórét elterítjük a tál alján, ráhelyezzük a megfűszerezett halszeleteket. Közé helyezzük a brokkolit és az egészre rámorzsoljuk a sajtot. Fólióval lefedve forró sütőben 30 percig sütjük. Az éhesebbek főzhetnek hozzá egy kis rizst vagy újkrumplit, de szerintem önmagában is igen finom étek kerül így az asztalra: a halacska elolvad, a brokkoli harsogóan zöld marad és mégis megpuhul, a sajt pedig mennyeien illatozik.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése