Saláta mozarellával

Őszintén szólva, amikor először találkoztam a mozzarellával, azt gondoltam, hogy meglehetősen íztelen jószág. Aztán megtanultam ezt a salátát és új ítéletet hirdettem a mozzarella-ügyben. A mozzarella egy titkos tehetség, csak rá kell segíteni, hogy előbújjanak a jó tulajdonságai. Ahogy összetalálkozik a bájos paradicsommal és a karcos sült paprikával, pirított gombával, az maga a bűnbeesés.

Hozzávalók 2 személyre: 1 mozzarella golyó (kb. 150 g), 2-3 paradicsom, 1 nagy piros húsú paprika, 2-3 nagyobb gomba, só, bors, fél marék bazsalikom, egy teáskanál balzsamecet, 2 evőkanál olíva olaj.

Elkészítés: A paprikát felcsíkozom, a mozzarellát, a paradicsomot és a gombát vékony karikákra vágom. Serpenyőben olajat forrósítok, megpirítom a paprikát és a gombát. A paradicsomot és a mozzarellát nyersen, a sült zöldségeket egy kicsit kihűtve egymásra halmozom. Bőven mérve megszórom a fűszerekkel és meglocsolom olajjal, balzsamecettel.

Ötlet: A saláta-halom fokhagymás pirítóssal fogyasztva a legfinomabb, de egy sült mellett is megállja a helyét. Az elvetemültebbek apróra vágott olajbogyót is adnak hozzá.

Nincsenek megjegyzések: