Szilárd Sangria

Ha jók az értesüléseim, a Sangria egyfajta bólé. Nos, ezt most én egy kicsit megszilárdítottam, hogy kanalazható legyen. Ne félj, nem valószínű, hogy pityókás leszel tőle, hacsak nem eszed meg az egészet egyedül.
Hozzávalók 4-6 adaghoz: 1 üveg (0,75 l) édes vörösbor, 1 liternyi folyadékhoz elegendő gyümölcszselé por (3-4 tasak, lehetőleg narancs ízű), 4 édes narancs.
Elkészítése: A narancsokat filézd ki, azaz távolítsd el a héját és a hártyákat, minden fehér részt A lecsorgó levet ne hagyd kárba veszni, add hozzá a borhoz. Ha a narancsok leve nem tesz ki legalább 2 dl-t, adj hozzá még narancslevet, hogy elegendő legyen. A zseléport a tasakon lévő előírás szerint készítsd el, de víz helyett ezúttal a bort használd fel. Válassz csinos, széles szájú poharakat vagy tálkákat és helyezd bele a narancsgerezdeket, majd öntsd rá a még folyékony állagú zselét. Hűtőben szilárdítsd meg és hidegen kanalazzátok. Ötlet: Ha nem találsz narancs ízű zseléport, akkor narancs helyett olyan gyümölcsöt használj fel, amilyen ízű a zselé.

Nincsenek megjegyzések: