Fasírt, vagyis azok a bizonyos húsgombócok

Hozzávalók 4 személy részére: fél kiló darált sertéshús, 2 szelet tejbe áztatott kenyér, 1 fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, kiskanál só, csipet bors, fél kiskanál törött paprika, fél dl víz, 2 tojás, 4-5 evőkanál zsemle morzsa.
Elkészítése: A kenyérből kinyomkodjuk a tejet, a hagymát és fokhagymát lereszeljük, hogy finoman simuljanak a többi hozzávalóhoz és ne tolakodjanak előre. A zsemlemorzsa kivételével jó alaposan összedolgozzuk a hozzávalókat. Csinos kerek, de kicsit laposabb gombócokat formázunk a masszából. Az így előállított, eleresztett labda alakú gombócainkat zsemlemorzsába forgatjuk és bő olajban kisütjük.
Egy másik fasírt
Hozzávalók 4 személy részére: fél kiló darált sertéshús, 1 nyers krumpli, 1 fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, kiskanál só, csipet bors, fél kiskanál törött paprika, fél dl víz, 4 kemény tojás
Elkészítése: A kenyérből kinyomkodjuk a tejet, a krumplit, hagymát és fokhagymát lereszeljük. A kemény tojások kivételével összedolgozzuk a hozzávalókat. Egy őzgerinc formát vékonyan kiolajozunk vagy kivajazunk. Az aljára simítujuk a húsos massza felét, majd a közepére helyezzük a megtisztított kemény tojásokat. Végül befedjük a maradék alapanyaggal. Sütőben körülbelül ¾ óra alatt készre sütjük és felszeletelve tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések: