Rizskoch

Ismét egy étel, ami inkább beillik tartalmas főfogásnak, mint desszertnek. Mégis ki mondja meg, hogy nem lehet édes a főfogás? Otthon azt eszel amit te akarsz, nem? Ha előtte jóféle, csupa zöldség levest kanalazol, az egészséggel sem lesz semmi baj. Most ismét két változatot ismertetek. Az egyik kicsit egyszerűbb, de a másik sem kifejezetten bonyolult.
Egyszerűbben
Hozzávalók 4 adaghoz: fél liter tej, 2,5 dl rizs, 2 tojás, két evőkanál cukor, nagy adag baracklekvár.
Elkészítése: A tejben folyamatosan kevergetve megfőzzük a rizst. Ha magába itta a tejet, hozzákeverjük a tojásokat és a cukrot. Egy kisebb méretű tepsibe simítjuk és ha nagyon száraznak tűnik, még egy-két evőkanál tejjel meglocsoljuk. 20 percig sütjük, majd kockára vágva, baracklekvárral nyakon öntve fogyasztjuk.
Elegánsabban, habkoronával
Hozzávalók 4 adaghoz: fél liter tej, 2,5 dl rizs, 4 tojás, kétszer két evőkanál cukor, nagy adag baracklekvár.
Elkészítése: A tejben folyamatosan kevergetve megfőzzük a rizst. Ha magába itta a tejet, hozzákeverjük a tojások sárgáját és két evőkanál cukrot. Egy kisebb méretű tepsibe simítjuk és ha nagyon száraznak tűnik, még egy-két evőkanál tejjel meglocsoljuk, a tetejét vékonyan megkenjük lekvárral. A tojások fehérjét nagyon keményre verjük, a vége felé hozzáadjuk a cukrot, majd nagyon óvatosan beleforgatjuk a baracklekvárt. A fehérje habot a rizs tetejére simítjuk. 20 percig sütjük, amíg a hab szép barna színt kap. Kockára vágva fogyasztjuk.

Nincsenek megjegyzések: