Az 1000. bejegyzés!


Bizony, bizony, szép mennyiségű karakterrel töltöttem meg az én kis blogomat. Ez pontosan az 1000. bejegyzés. A zöldség és az édesség címke fej-fej mellett haladva 154 és 155 bejegyzéssel lett a legtermékenyebb kategória.

A legtöbbeteket Stahl magazinja, a Segítsüti akció meg a Káptalantóti piac érdekelt. Az első tíz legolvasottabb bejegyzés közé egyetlen recept a Gomba krémleves tudta magát beverekedni. A legnagyobb komment-áradatot azzal váltottam ki, hogy elmeséltem, én miért eszek állatot, mármint húst.

A Google-ban is a Stahl, a káptalantóti meg persze az ági főz keresőszavak kerültek előre, de sokakat érdekelt hogyan lehet sült almahabot meg vöröslencselevest készíteni. A keresők az egzakt kifejezések mellett olyan mulatságos vagy éppen érthetetlen szavakkal is hozzám irányítja az embereket, amire nem is gondoltam volna. Úgy tűnik írtam már a csüngőhasú malacokról, a nercbundáról meg az egyenleg tésztáról. Az állatokról olyasmiket kérdeznek tőlem, hogy "miért esznek húst az állatok", illetve, hogy melyik "állat, aki álcázza magát".
Hát bizony ez az "azt főzök, amit akarok játék", ahol "barbie főz", mert végül is ez egy "blog tele hasról". Ez utóbbi lehetne a jelszavam is.
Főleg, ha megválaszolom "a francia nők tényleg nem híznak?" kérdést. Kérdésekkel amúgy is jól állok, a Google szerint nálam ezekere is választ lehet találni: Hogyan fűszerezzem a már megsült, kiszáradt, íztelen karajt? Meddig jutott el Marco Polo? A 12 lyukú muffinsütő hány személyre elég? És honnan ered a kuglóf szó? Nos, ez utóbbira legalább emlékszem, hogy tényleg írtam róla, itt.

És hát, akkor nincs más hátra, mint hogy sommásan megállapítsam: "Az angol háziasszonyok nem főznek". Hát nálam, maximum Nigella, a többieket nem ismerem.


Vagy esetleg vártok tőlem még valamit? Egy nyereményt esetleg a szép kerek számra való tekintettel? Jó, jó, akkor sorsolok! A kommentelők között, aztán akit kihúzok, annak kitalálok valami személyre szólót. Így jó lesz?

Cserébe írjátok meg, mit szerettek és mit nem? Mi hiányzik nektek, miből olvasnátok többet és miből kevesbbet? Mióta olvastok és miért jöttök vissza? Vissza tudtok emlékezni, hogy melyik volt a kedvenc bejegyzésetek?

Pénteken délig tartom nyitva a sorsolási opciót.

22 megjegyzés:

Lara írta...

En szeretnek valami finom epres sutemeny receptet vagy valami finom torta receptet olvasni,mert jona suzletesnapom es hat megkene lepjem valamivel a csaladomat.

Ági, aki főz írta...

Lara, az epres sütemények sajnos nagyon ritkák itt a blogomon, mert allergiás vagyok rá, így csak 1-2 szemet ehetek meg belőle.
Tortarecept ügyben gondolkodom és igyekszem kitalálni valamit!

GasztroRéka írta...

Gratulálok! Én egy éve olvaslak,és szorgalmasan nekiláttam az előző éveket is visszaolvasni. Pontosabban elkezdtem az első bejegyzésekkel visszamenőleg,meg amióta olvasom attól visszafelé,szóval a középidőszakot kell bepótoljam.:)
Sok mindenért szeretem. Ehető,kreatív receptjeid vannak. Nekem különösen tetszik,hogy felteszed a novelláidat is! Érdekes én mindig a zöldségről asszociálok Rád,mert oké,hogy húsevő vagy,de jócskán használsz zöldséget! Sok sikert és kitartást kívánok a következő 1000 bejegyzéshez! Ui: nagyszerű ötlet volt a napi mosoly dolog is! Hozzád szavazást is eltudnék képzelni,mindig feltehetnél valami érdekes kérdést a blog szélén,olyan jól elemezted a google adatokat is.:) Kíváncsi lennék mit hoznál ki belőle.

duende írta...

Gratulálok Ági! :)

Fura... de igazán nem is "illünk" össze. És mégis... Szeretem a világodat, Téged, olyannak, annak, aki vagy!
Azt hiszem, érted, mit mondok... :)

Örülök hogy vagy, és még sok-sok jó receptet szeretnék olvasni Tőled. És sok jó napi mosolyt is, olyan jók! :)

És jó kis apró írásokat. (a miért eszem állatot az egyik kedvencem volt. :) )

Unknown írta...

Gratulálok, csak így tovább!!!:-)
Én nem adnék tippeket a blogod folytatásához, hiszen arról kell szólnia, amit te gondolsz, érzel és persze főzöl! :-)

katicamanó írta...

Szia! Gratulálok az 1000. bejegyzéshez! Csak így tovább, még sokszor ennyit! =)

ancsa írta...

Szia!

Én azt szeretem a blogodban, hogy hangulata van. Jó megnyitni, nézni a képeket és szinte mindent rögtön meg is kóstolnék, ahogy meglátom. Nagyon tetszenek az írásaid is, szeretem vissza-vissza olvasni őket.
Szeretnék még sok könnyű és gyors ételt, de ilyen érdekességeket, mint amiket szoktál:)
Amúgy gratu!

marmalade írta...

Szeretem, hogy van véleményed a világ dolgairól, és le is írod azokat! Hogy olykor elmerülsz egy fantázia világba, mesélsz Nikola bácsiról, meg a többiekről, azután meg családanya vagy a drágám és a két poronty oldalán.
És azt is ami a sorok mögött van; a rengeteg munka vállalkozóként, íróként! És a napi mosolyokat!

csicseriborsó írta...

Későn kapcsolódtam be a blogodba, de aztán visszamentem a kezdetekhez és végigolvastam minden bejegyzésedet. Sokat nevettem, néha sírtam is.
Nagyon megsértődnél, ha azt mondanám, hogy én elsősorban nem a receptjeid miatt olvaslak? Szeretem a recept
jeidet, de a történeteidet még jobban. Ha lenne novellás köteted, biztosan megvenném.
Szerintem egyetlen egy dolgon kellene változtatnod. A kritikáidba túl sok érzelmet viszel, ami természetesen nem baj, csak túl sok ellenséged lesz:)

További jó blogolást!

Névtelen írta...

Szia Ági!
Én kb fél éve olvasom a blogodat és nagyon tetszik. Nagyából én is visszaolvastam már az egészet. Az Én kedvenceim a Napi mosoly bejegyzéseid.
Az egésznek nagyon jó a hangulata.
Gratulálok!
Andy

Eva írta...

Miért szeretlek olvasni? Mert engedsz belelátni a tányérodba, és az életed bizonyos bugyraiba. Mert mersz boldog és szomorú is lenni,és nem félsz ezt be is vallani. Mert az írásaidnak is, mint az ételeidnek, van egy Rád jellemző zamata, amit nagyon szeretek.Mert sok mindenről van véleményed, és ki mered mondani. Mert jó gyönyörködni a fotóidban. Mert mersz álmodni.És teszel azért, hogy megvalósíts azt, amiről álmodsz. És még azért is, mert nem vagyok pártatlan Veled szemben:)))
Puszi!

Praliné Zsuzsi írta...

Szia! Nálam a legnagyobb "karriert" a szuper bonbonreceptjeid futották be: a kávés és a pezsgős - sőt, a Te vaj + fehércsoki + vmi folyadék alapodat követve megszületett a limoncellós, Bailey's-es stb. verzió is. Szóval én azt (is) szeretem a blogodban, hogy inspirál, ötleteket/továbbgondolni valót ad! Így tovább! Zsuzsi

kinga írta...

Szia!

Gratulálok az 1000 bejegyzéshez, szép szám :)
Én speciel vevő vagyok mindenre, aminek a gombához köze van :)
Egyébként pedig itthon sütögetni szoktam, de szeretnék megtanulni főzni, így az "igazi kaja" receptek nagyon jól jönnek :)

Kinga

Wise Lady írta...

Gratulálok! Nem kevés!

Erzsébet írta...

Szia Ági!
Én kb. fél éve jövök el ide hozzád. Szeretem az írásaidat - nem sablonosak, ellenkezőleg - érdekesek. A receptjeid is nagyon tetszenek, néhányat kimásoltam, hohy elkészítem - a legutolsó, amit elraktam, hogy el szeretném készíteni - a sült répa saláta. A héten valamikor, előreláthatólag az lesz egyszer a köret. Jajj, igen és a fotóid is nagyszerűek!!!

anyahajó írta...

Ezer? Ez hihetetlen - és gratu hozzá! Hogy mit szeretek legjobban? Egyrészt, hogy a receptjeid sikerülnek, pedig nem vagyok hú de nagy főzőrutinnal felszerelve. Másrészt nagyon jó fényképeket, harmadrészt a felejthetetlen blogtalálkozót. Esetleg egy ismétlés? ;)

Gina írta...

Gratulálok!
Jó fél éve olvaslak én is,több mindent is elkészítettem.
Csak így tovább!

lekvároskukta írta...

Húúú, ez nem semmi, gratulálok :)))
És még nagyon sokszor ennyit kívánok!!!!!

Eperlány írta...

Gratulálok!
Így tovább. Csak asaját fejed után menj, akkor hű maradsz magadhoz, és az olvasóidhoz is!

Vica írta...

Szép kerek szám:) Az idejét sem tudom mióta olvaslak, még az nlc-n kezdtem:) Nemes egyszerűséggel a stílusodat szeretem és nem csak a novelláknál/beszámolóknál, hanem a recepteknél is:D

Ági, aki főz írta...

Réka, köszi szépen. A szavazásról még gondolkodom, hátha eszembe jut valami.

Duende, nekem valahogy mégis összeillünk. Rengeteget tanulok az idézeteidből és abból, hogy milyen sokszor találod el az éppen aktuális gondolataimat.

Aliz, tudod, szeretnék másoknak is megfelelni, ha már nem csak a családomnak főzök.

Katicamanó, köszi!

Ancsa, gyors ételek továbbra is jönnek.

Marmalade, köszönöm!

Csicseriborsó, köszönöm, írtam neked levelet.

Andy, köszi, elég sokat olvashattál akkor.

Eva, vannak még ilyen rokonlelkek a blogok között, szerencsére.

Kinga, jó próbálkozást!

WiseLady, köszönöm!

Erzsébet, ez a sült répa tényleg nagyon jó, ne felejts mellé dobni pár petrezselyemgyökeret is.

Anyhajó, nem tudom, mikor és hol, de valami majd lesz egyszer!

Gina, köszi!

Lekvároskukta, köszönöm!

Eperlány, hát általában ezt csinálom.

Vica, köszi! Akkor jó rég itt vagy velem.

Ági, aki főz írta...

Az ajándékot GasztroRéka nyerte! Gratulálok! E-mailben felvesszük a kapcsolatot.