Narancsos kuglóf mandulával és fehércsokival


Kellemes, vanília illatú, bár kissé morzsálódós. Ez is az a tipikus uzsonna-sütemény, amihez le kell ülni, teletölteni egy csészét valami jóféle forró folyadékkal és sokat-sokat beszélgetni mellé. Nekem ez a sütőporos változat sokkal jobban ízlik, mint az élesztős, valahogy jobb az állaga.
Egyébként tudtátok, hogy a kuglóf szó a Guglhupf elnevezésből ered? Ilyen sütőformákat már a római korban is használtak és a napot szimbolizálták az így készített sütemények.

Hozzávalók: 300 g liszt, 100 g keményítő, 1 tasak sütőpor, 100 g porcukor, 1 tasak vaníliás cukor, 250 g vaj (margarin), 4 tojás, 0,5 dl narancslé, 50 g kandírozott narancshéj, 50 g durvára vágott manula, 50 g durvára vágott fehér csokoládé.

Elkészítése: A hozzávalókat sima tésztává kevertem, a darabos hozzávalókat csak a végén adtam hozzá. 180 fokra előmelegített sütőben, kuglóf formában sütöttem. 50-55 percre süksége van, hogy átsüljön.
Ötlet: Nők Lapja 51-52. szám

Nincsenek megjegyzések: