Ki mondta, hogy a vajas morzsával csak a gyümölcsöket lehet beborítani. Az új Cuisine et Vins adta az ötletet, amit persze magam ízlésére és az éppen fellelhető hozzávalókra alakítottam.
Cukkinis és aszalt paradicsomos crumble kecskesajttal
Mi került a 4 személyes adagba? 3-4 cukkini, 50 g kecskesajt, 2 evőkanálnyi felaprított, aszalt paradicsom. A tetejére: 200 g liszt, 100 g vaj, csipet só, 1 tojás.
Hogyan készült? A cikkinit meghámoztam és felkockáztam. Sütőtálba tettem, negyed órán keresztül magában pároltam a 180 fokos sütőben. Közben összemorzsoltam a tészta hozzávalóit, a félig sült cukkinihez kevertem a sajtot és az aszalt paradicsomot. A tetejére morzsoltam a tésztát és még 20 percig sütöttem.
Köretnek vagy vega főételnek egyaránt megfelelő kompozíció, már feltéve, ha valaki szereti a kecskesajt erős ízét, mert alapvetően ez dominál benne.
Cukkinis és aszalt paradicsomos crumble kecskesajttal
Mi került a 4 személyes adagba? 3-4 cukkini, 50 g kecskesajt, 2 evőkanálnyi felaprított, aszalt paradicsom. A tetejére: 200 g liszt, 100 g vaj, csipet só, 1 tojás.
Hogyan készült? A cikkinit meghámoztam és felkockáztam. Sütőtálba tettem, negyed órán keresztül magában pároltam a 180 fokos sütőben. Közben összemorzsoltam a tészta hozzávalóit, a félig sült cukkinihez kevertem a sajtot és az aszalt paradicsomot. A tetejére morzsoltam a tésztát és még 20 percig sütöttem.
Köretnek vagy vega főételnek egyaránt megfelelő kompozíció, már feltéve, ha valaki szereti a kecskesajt erős ízét, mert alapvetően ez dominál benne.
3 megjegyzés:
Ez mekkora ötlet! Most már tudom, mi lesz vacsorára :-)
Tök jó!!!!!
Aszalt paradicsommal és ezzel a sajttal hogy is lehetne rossz???Igen jó ötlet!!!
Megjegyzés küldése