Naszóval, egy nyárral ez előtt nem sikerült mély barátságot kötnöm a tejespitével. De még mindig annyian áradoznak róla, hogy nem hagyhattam veszendőbe a témát. Naná, hogy nem egy egyszerű gyümölcsöset, hanem rögtön egy kecskesajtos-paradicsomos változatot kellett kipróbálnom. Vacsora lett belőle, de még milyen vacsora! Hamarosan sorra kell kerülnie az édes verziónak is, ebben már biztos vagyok.
Clafoutis kecskesajttal és paradicsommal
Mi került a 2-3 személynek elegendő adagba? 2 tojás, 2 sárgája, 5 kanál liszt, 200 ml tejszín, 100 ml tej, 150 g friss kecskesajt, 10-12 szem apró paradicsom, só.
Hogyan készült? A tojásokat és a tejet robotgéppel elkevertem, majd hozzáadtam a lisztet is és homogén, de folyékony masszává dolgoztam. Végül a kecskesajtot is belemorzsoltam. A keveréket szuflé formákba vagy egy nagy tűzálló tálba önthetjük. 190 fokos sütőben 30-35 percig sütöttem. A kisebb formában értelemszerűen gyorsabban átsül és több lesz a ropogós része, míg a nagyobb tálban remegősebb marad.
Clafoutis kecskesajttal és paradicsommal
Mi került a 2-3 személynek elegendő adagba? 2 tojás, 2 sárgája, 5 kanál liszt, 200 ml tejszín, 100 ml tej, 150 g friss kecskesajt, 10-12 szem apró paradicsom, só.
Hogyan készült? A tojásokat és a tejet robotgéppel elkevertem, majd hozzáadtam a lisztet is és homogén, de folyékony masszává dolgoztam. Végül a kecskesajtot is belemorzsoltam. A keveréket szuflé formákba vagy egy nagy tűzálló tálba önthetjük. 190 fokos sütőben 30-35 percig sütöttem. A kisebb formában értelemszerűen gyorsabban átsül és több lesz a ropogós része, míg a nagyobb tálban remegősebb marad.
5 megjegyzés:
Ez biza remekul nez ki! Latom elvezitek a vasarolt kecsket :)
Nagyon-nagyon guszta!!!
Jó ez a kecske nagyon!
Megjegyzés küldése