Színes paradicsomokat kaptam ajándékba. Elvarázsolt a színük, citrom, narancs és halvány piros. Az ízük olyan, mint rendesen, de az ember nem csak a fogaival, nyelvével, hanem a szemével is eszik.
Készíthettem volna belőlük szép salátát is, de valamit kezdeni velük. Joanne Harris Francia konyhájában találtam egy paradicsomos tortát. A Tarte Paysanne - ha jól fordítom, paraszttorta - a tésztáját és alapötletét használtam.
Mi került a 10 tortácskához elegendő adagba? 200 g liszt, 80 g vaj, 1 tojás, 1 evőkanál hideg víz, ha nem állna össze a tészta.
A tészta hozzávalóit robotgéppel morzsásra dolgoztam, gyors mozdulatokkal gombóccá gyúrtam. 1 órára a hűtőbe száműztem. Púpozott evőkanálnyi darabokat szaggattam a tésztából, kinyújtottam és formába igazítottam. 10 percig elősütöttem.
A forró tésztakosarakba sajtot morzsoltam és kiraktam a hajszálvékonyra szelt paradicsommal. Még 20 percig sütöttem a 170 fokos sütőben.
Mi került a 10 tortácskához elegendő adagba? 200 g liszt, 80 g vaj, 1 tojás, 1 evőkanál hideg víz, ha nem állna össze a tészta.
A tészta hozzávalóit robotgéppel morzsásra dolgoztam, gyors mozdulatokkal gombóccá gyúrtam. 1 órára a hűtőbe száműztem. Púpozott evőkanálnyi darabokat szaggattam a tésztából, kinyújtottam és formába igazítottam. 10 percig elősütöttem.
A forró tésztakosarakba sajtot morzsoltam és kiraktam a hajszálvékonyra szelt paradicsommal. Még 20 percig sütöttem a 170 fokos sütőben.