A magazinfüggő fogyózik


Mi mással lehetnének tele a tavaszi újságok, mint riogatással a "bikiniszezon" közeledtére utalva? Magam részéről már január óta készülök rá erőteljes módon a témára, ami ezeknek a magasröptű, rendkívül sok okosságot tartalmazó magazinoknak olvasgatásában nagyjából ki is merül. Nagy szerencsémre vannak olyan újságok is, mint az Elle, akik elég bátrak ahhoz, hogy egy nagydarab csajt tegyenek a címlapra és bő 30 oldalon keresztül a gömbölyűség szépségével foglalkozzanak.

A többiek meg mind le akarnának fogyasztani, ha hagynám magam. Stahl magazin az új tavaszi lapszámban a saját fogyókúrája történetét írja meg, hogyan szabadult meg 5 kilótól 2 hónap alatt. Nos, a tőle megszokott elszántsággal, bérelt futópaddal meg tudományos kalóriaszámlálgatással. Cserébe a büntetlen örömök címet viselő receptjei egészen kecsegtetőek, különösen a turmixa meg a rakott padlizsánja.

Ha már a kecsegtető fogyókúrás módszereknél tartunk, a Meglepetés magazin úgy gondolta, hogy ideje egy különszámnak, aminek a Karcsúsító nevet adta. Annak ellenére, hogy sajnálatos módon Bódi Sylvit kell elviselnem a címlapon, a bemutatott módszerek nagyon tetszenek. Sajt és bor kúra, bogyós gyümölcsök pezsgővel, fogyókúra nasikkal. A celebek is osztják az észt, de a mintaétrendek egész szimpatikusak. Az olyan vacsoraötletek, mint csirkemell salátával vagy lazacszelet pirítóssal kifejezetten szimpatikusak. Viszonylag kevés a recept, de sok-sok mintaétrend közül válogathatunk és ugye egy joghurt felbontásához nem kell használati utasítást mellékelni.

A Kiskegyed se akart lemaradni, ők is kijöttek a különszámukkal, Fitt néven. Ők a leveses diétát mutogatják, amivel állításuk szerint 2 kilót lehet fogyni egy hét alatt. Biztos így van, de nem akarom kipróbálni. Ezen kívül lovaglást ajánlanak meg esküvői szépségnaptárt. Sőt, még szoptatni is meg akarnak tanítani, meg a kőkori diétát is bemutatják.

A paleolit táplálkozást sajnálatos módon a Diéta és fitness is a zászlajára tűzte. A Szendi Gábor pszichológus által, tulajdonképpen egy amerikai kutató által kidolgozott módszer lefordítása mellett kardoskodnak, mondván, hogy a civilizációs betegségek oka a civilizációs életmód. Az ember csak az elmúlt 10-15 ezer évben kezdett el tejet, gabonát enni. Azt valahogy mindig elfelejtik közölni, hogy az ősember 30-35 évig élt maximum, mi meg úgy 70 évre vagyunk most jogosítva. Jómagam inkább választom a civilizációs ártalmakat, mint a visszatérést az ősök életmódjához. Nagyon jól érzem magam a fűtött lakásomban, a számítógépem mellett. Valahogy nem hiányzik a tábortűz meg a barlang. Arra is kíváncsi lennék, ha az a 7 milliárd ember, aki most a Földet belakja hirtelen nem enne se rizst, se búzát, se kukoricát, akkor hányan halnának rövid úton éhen.

Az újság amúgy elég sokszínű, bár szinte teljes mértékben a diétákról szól, fogyózási hibákról és hasonlókról. Recept fronton nagyon szegényes, nem igazán találtam olyat, ami miatt rohannék a konyhába.

Szendi Gábor a Nők Lapja Egészséget is bevette magának, itt tanácsokat ad a nagyérdeműnek. Ez az újság van legkevésbé kihegyezve a fogyózásra, viszont van csapvíz teszt, megnyugodtam, hogy továbbra is ihatom. Okosságokat tudhattam meg a testi intelligenciáról, a hallásról meg arról kit hogyan formált át az anyaság. A celebfaktor szerencsére elég alacsony mértékű.

Nem úgy a Rubint Réka magazinjában, aminek az Alakrefrom címet adta. A magazin teljes mértékben Rékára épül, minden egyes fotón ő és csak ő szerepel. Tisztában vagyok azzal, hogy sokaknak hatékony az itt bemutatott kúra, tornagyakorlatok és lelki tanácsok kombinációja. Már amennyiben el tudja viselni ezt a fajta túlburjánzó öntudatot.

Itt persze még nincs vége, az újságos standokon ott a Wellness, a Shape meg a Fitt infó is. Van továbbá bio életmódról is vagy kétféle magazin. Nagyjából mind ugyanarról szól: egyél kevesebbet és mozogj többet. Na meg persze vedd meg ezt, meg ezt, meg ezt a terméket, hogy a pénztárcád ne legyen olyan kövér mint te.
És ha már a fogyókúráról beszélek, akkor itt egy kötelező olvasmány Maimoni tollából.

8 megjegyzés:

Maimoni írta...

Ó, köszönöm...:)))

á la carte kulinaria írta...

Hát igen.... bele kellene fogni nekem is... (?)!
Stahl magazinjával kapcsolatban - én sosem veszem meg, engem annyira idegesít, hogy mindig ő van a címlapon... lehet csak én vagyok ezzel így, de engem sokkal jobban vonzana valamilyen szép ételfotó vagy épp egy kép az aktuális témáról. Persze ízlések és pofonok : )))

Hugi írta...

Szia Ági!
Köszönöm ezt a remek irományt!
Igaz nem érint ez a dolog, de az egészséges életmód érdekel. Bár ha jól sejtem, lassan már többet össze tudok szedni itt a blogokon :)
Na, megyek, megnézem Maimonit is :)))

BeckZsu írta...

Köszönöm a lapszemlét! Hasznos volt, így továbbra sem hiányoznak. Talán sikerül nélkülük is jól érezni magam :)

Nóri írta...

Van ember ezen a földön aki meg akar hízni és nem állandóan fogyózik..???? :-)

Szívesen cserélnék tapasztalatokat vele..

Hugi írta...

Szia Nóri!
Rám csak egy-két kiló férne, de ez sem megy... ilyen munka mellett :(

Ági, aki főz írta...

Mondjuk nekem lefelé kéne 3-5 kilót ledolgozni, hogy elérjem a "tökéletes" súlyt, de talán ebből a bejegyzésből is látszik, hogy valójában nem nagyon érdekel az egész. Vagyis nem veszem halálosan komolyan.

Nóri írta...

Szerintem a fogyás fejben dől el leginkább...

Ha rágörcsöl valaki és számol minden falatot biztos nem fog menni,legjobb odafigyelni kicsit,hogy kevesebbet de mindenből-nem vagyok a híve annak,hogy valamit egyáltalán ne együnk.

Ha mégis akadna valaki aki hízni akar kérem írjon..nekem sajnos többet kellenne mint 2-3 kiló és nagyon nehéz.Őszintén.Ne röhögjetek ki!

Hugi,
milyen a munkád ha nem titok?