Fetakrém


Ugyanúgy néz ki mint a körözött, amit imádok, csak éppen az íze egészen más, de nem kevésbé imádom ezt sem. Egy csomó helyen, ahol mindenféle kencéket árulnak, ilyet is be lehet szerezni, de szokás szerint horror áron. Pedig elkészíteni a világ legegyszerűbb dolga.

Fog az ember fetasajtot (jó krémeset, tejszíneset) meg ajvárt (ha nincs házi paprikalekvár, akkor a horvát Podravkában lehet bízni) és összekutyulja a két hozzávalót. Kábé egy-egy arányban, vagy ha kevésbé folyós állagút akar, akkor az ajvár mennyiségét csökkenti.

Ha az ember úgy érzi, hogy a két hozzávaló összekeverése nem elégséges konyhai tevékenység, akkor lehet hozzá adni még pár evőkanál krémsajtot, illetve tovább fűszerezhető például csomborral. Ez utóbbi fűszerre most kezdek rákattanni, tökéletes hozzávalója a balkáni és törökös ételeknek.

Hát ennyi, szégyenszemre. Már csak egy kis kenyér szükségeltetik hozzá. Például pogácsaszaggatóval kivagdosott körök, szépen megkenve, tálra rendezve. Így már olyan vendégvárós-hidegtálas menőség lesz belőle. De a lényeg az íz: a konyhában állva, villával "kanalazva" esik úgyis a legjobban.

3 megjegyzés:

duende írta...

:)) Tényleg úgy esik a legjobban! :)
És egy egyszerű, de isteni ételen nincs semmi szégyellnivaló! Az egyszerűség szerintem - a legtöbbször sokkal jobb, mint a bonyolultság. Ételben is! (Kár hogy elfogyott az ajvárom... de feta van a hűtőben! :) )

és van újhagyma is, meg retek is hozzá...

helen írta...

Igen, de az állva-röptében evéd a legalattomosabb :D A tipikus: én ma még alig ettem valamit, aztán meg... :D :D

Még ilyen kendéket írhatnál/kreálhatnál, imádom őket!!! Magvas-barna kenyerekkel, nagyon-nagyon szeretem.

Ezt is ki fogom próbálni :)

Csibe írta...

Tényleg nagyon jól hangzik!