New York, 0. nap

- Az önök járatát törölték. Megbetegedett a pilóta. Holnap ugyanerre az időpontra áttetük a jegyüket.
- Na, neeee!
Még az volt a szerencse, hogy komolyan vettük a három órát és elég korán ott voltunk a reptéren. Így még be tudtak miket passzírozni egy átszállásos járatra. Mondjuk nem igazán hagytunk választást a deltásoknak, egyszerűen nem hagytuk elrázni magunkat, ez most nem az a helyzet volt, amikor 1 nap mínusz belefért volna. Amsterdamon keresztül mentük végül, kicsit szaladós volt a csatlakozás, de így 1 órával előbb értünk Amerikába, mint a közvetlen járatunkkal.
Este volt már, a taxis elszállított a hotelünkbe a Hudson-ba, küzdöttünk egy ideig a kártyánk elfogadtatásával, és hálaimát rebegtünk a nonstop banki ügyfélszolgálat és a telefonos limitemelés kitalálóinak nevét emlegetve.
Egyetlen, ám igen amerikainak gondolt tettet voltunk képesek még végrehajtani: ettünk egy hamburgert, de amolyan igazit, leülőset. A szállodához legközelebbi, vállalhatónak gondolt helyre már be is ültünk, a 9-ik sugárúton.
A hamburger elég emberes adag volt, kéttenyérnyi hús, pirított zsemle, ahogy dukál. A darált hús elég jó minőségű volt, érezhetően marhából. Azt hiszem vaslapon sütötték, semmiképpen sem olajban. Nem is nagyon sütötték meg, a közepe még egy picit rózsaszín maradt. Mellé savanyú uborkát meg coleslaw-t adtak. A sült krumplit külön kellett kérni, de abból is egy adag legalább kettőnek felelt meg.

7 megjegyzés:

starfi írta...

nagyon irigykedek:) fotók is jönnek?

Maimoni írta...

Mééég, mééég, mééééééég!

Bori írta...

Az amerikai megérkezés és a hamburger esete ismerős. Sokaknak derogál a hamburger, mert nem elég minőségi, blablabla...Szerintem az egyik legegyszerűbb és legfinomabb kaja a világon, ha jók az alapanyagok. :-)

Éva írta...

Ági, az komoly, hogy a Deltához 3 órával előbb kell kimenni? Édes istenem...! Nem elég az a rohadt hosszú út, még a reptéren is várni... Sírok.

Pötipite írta...

Ági, várom a többit és a képeket, nagyon jó lehetett nektek!
Óó,ha én mehetnék, bármennyit is elvárakoznék a reptéren!!
Bori! Egyetértek, kedvenc kajám a hamburger!Házi buci,marhahús,zöldségek...hmmm, hétvégén már tudom is mi lesz a program!:-)

GasztroRéka írta...

Amikor elkezdtem olvasni a bejegyzést,azt hittem ez fikció (a járat törlésre gondolok),aztán rájöttem,hogy valós sztori!
Nagyon hangulatos a hotel kipróbáltad a napozókat?

Ági, aki főz írta...

Starfokker, hát fotókból nem voltunk valami jók. Nem volt kedvem cipelni a nagy gépet és különben se lehet visszaadni azt a hangulatot. Annyi gyönyörű képeskönyv készült erről a városról, inkább azokat nézegetem.

Maimoni, igyekszem.

Bori, így van!

Fakanál, a repülőjegyen is írta. Hogy az amcsik ellenőrizni tudják, kit engednek be vagy mi a szösz.

Pötipite, tényleg jó volt nekünk :-)))

Réka, nem vicc. Először mi is csak álltunk, mint aki lebénult, hogy most mi van! A napozókat nem próbáltam, de van egy kertjük is, ami zseniális. Az egész berendezés: régi bútorok áthúzva modern szövetekkel, plusz műanyag bútorok plusz elmérezett kiegészítők. Fantasztikus ez a stílus.