Narancsos, édesköményes rákleves


Különleges ízek, de nagyon jól összeillenek. Az előfőzött a rákot csak melegíteni kell, így csak a zöldségeket kell megfőzni.

Hozzávalók 4 személy részére: 1 narancs reszelt héja és leve, 1 édeskömény, 1 póréhagyma, 1 dl paradicsomlé, 2 dl fehérbor, 20 dkg királyrák, 1 evőkanál olaj, 1 evőkanál keményítő, só, bors.

Elkészítése: Az édesköményt és a póréhagymát felkockázom. Olajon üvegesre párolom. Felöntöm 0,5 liter vízzel, fehérborral, paradicsomlével és narancslével. Negyed óra alatt puhára főzöm a zöldségeket. Turmixolom. A levest visszaöntöm a lábasba, beleszórom a rákot és 1 dl vízzel elkevert keményítőt. Csak forrpontig szabad hevíteni, hogy besűrűsödjön, aztán már nem szabad főzni.

Narancshéjjal és az édeskömény zöldjével díszítve tálalom.

Elkészítési idő összesen 30 perc.

2 megjegyzés:

Vesta írta...

De jó ez a leves, beveszem a karácsonyi menübe ezt is ! Gyors, különleges és szépséges, a rákot imádjuk!

Ági, aki főz írta...

Nálam biztos nem imádod jobban a rákot, ha tehetném minden héten ennék legalább egyszer.