Ez volt a másik recept amit rögtön elkészítettem a már emlegetett szakácskönyvből. Azt írja a bevezetőben, hogy jellegzetes velencei étel, pedig tulajdonképpen a jellegzetes magyar resztelt májhoz is nagyon hasonlít. Régebben állítólag fügét használtak a máj ízének semlegesítésére, úgyhogy én gyorsan előkaptam egy kis szárított fügét is, és azt is bepakoltam a serpenyőbe. Megy egy kis bort is, ráadásul nem borjú, hanem sertésmájat használtam. Szóval, csak az ötlet volt a könyvből, alaposan a magam képére formáltam.
Fügés-hagymás sertésmáj
Mi került a 2 személyes adagba? 1 fej vöröshagyma, 2 dl fehérbor, 30 dkg sertésmáj, 4-5 darab aszalt füge, 1 evőkanál apróra vágott petrezselyem zöldje, só, bors, olaj.
Hogyan készült? A forró olajon üvegesre pároltam a vékonyan felkarikázott hagymát, felöntöttem borral és puhára pároltam. Kiszedtem. A májat vékonyra csíkoztam, jól megpirítottam minden oldalról. Visszapakoltam a többi hozzávalót, összekevertem és puha, friss kenyérrel tálaltam.
8 megjegyzés:
Ez a fügés dolog nekem új, de nagyon jó lehet...Szeretem a resztelt májat is simán, de gondolom, a borral és fügével sokkal extrább!
Trinity, igazából nem tettem bele olyan sok fügét, hogy nagyon édes legyen. A bor íze pedig a hagymába ivódott, jót tett neki.
Ahogy először elolvastam a címet, arra gondoltam, hogy tényleg DV májáról lesz szó, mármint a napokban történtek miatt...
De aztán láttam, hogy ez nem az ővé, hanem a könyvében szereplő. Megnyugodtam!:)))))
Odáig még nem jutottam, hogy emberi testrészeket egyek.
Nem, nem is ételként gondoltam rá. Ha félreérthető voltam, bocsánat!
Tudom, csak vicceltem. Kicsit hülye a humorom. Nehezen emészthető, hogy úgymondjam.
Szerintem az enyém se semmi...:)))
Én nagyon szeretem, isteni finom édes lesz a hagyma a sütéstől, a füge csak dobhat ezen!
Szepyke!
meglepődve olvastam, mi történt, miután leírtam Reni oldalán nekem mi közöm volt az egészhez, letörölte az egészet, ezt sajnálom...
Megjegyzés küldése