Mákvirág


Ha karácsony, akkor mák is kell. Kicsi talán túl száraz, ropogós ez a keksz féleség, de a meggylekvár lágyít rajta és napok alatt kicsit puhul is.


Hozzávalók: 150 g vaj, 50 g porcukor, 1 tojás, 200 g liszt, 70 g mák, meggylekvár a kenegetéshez.

Elkészítése: A vajat és a cukrot habosra kevertem, hozzáadtam a tojást és kikevertem. A mákot és a lisztet összekevertem, a vajas masszához adtam és összedolgoztam. Fél órát a frizsiben pihent a tészta, majd virágformát szaggattam belőle. A felének közepét is kiszaggattam.

180 fokos sütőben sült kb. 15 percig. Amikor kihűlt, akkor megkenegettem a lekvárral és összeragasztgattam kettesével.
Ötlet: Lajos Mari-féle 66 karácsonyi édességes könyv

1 megjegyzés:

Csibe írta...

Nagyon kis édesek!