Vega kaland

Most, hogy a célegyenesbe fordult a pocakos létem, arra gondoltam talán nem ártana felkészülni a kialvatlan, semmire sincs időm, délben még hálóingben vagyok jelszavakkal jellemezhető hónapokra. A fejembe vettem tehát, hogy kipróbálom, mit nyújtanak az ebéd házhozszállító cégek. Erre a hétre a Vega Foodra esett a választásom, lévén blogjuk is van és ez nálam extra pontokat jelent.

Egy dologra villámgyorsan rájöttem. Utálok várni! Kajára meg főleg. Persze ők nem ígérnek semmit, 7 és fél 2 között szállítanak valamikor, de én fél egykor konkrétan már csillagokat láttam.

Másrészt viszont a hapsi nagyon rendes volt, tegnap nem tudott visszaadni, így az első napot hitelből ettem végig, ma fizettem csak.

Node, nézzük a menüt, ami mégiscsak a lényeg. A Vega Food egyaránt kínál indiai és európai jellegű ételeket. Én nagy merészen gondoltam, ha már vega kaját rendelek, akkor az legyen autentikus is, bevállaltam az indiai ízvilágot.

Zellerleveles puri, azaz kicsinyke lepénykék, olajban sült fűszeres káposztagombóc és a kókuszos paradicsommártásban érkező karfiol gombócok. Nos, ezek voltak az értékelhető, sőt megkockáztatom finom fogások. Fűszeresek, zamatosak, éppen ahogy azt kell és nem túl csípősek. Mindhárom fogás más-más fűszerekkel kényeztetett és miközben ettem, fel-felderengtek az indiai emlékeim.

A mungóbableves és a kétféle zöldséges ragu viszont teljességgel értékelhetetlen volt számomra. Vizenyős lében, baltával darabolt, felismerhetetlenné szétfőzött zöldségek. Nos, az ember nem ezt várná egy egészséges életmódot propagáló cégtől. Miért kell a brokkolit haloványszürkére lúgozni?

Volt még rizs is, hosszú szemű, normál minőségű.

Az adagok pont jók, én teljesen jóllaktam egy menükombináció és egy plusz köret rendelésével. A két napi kóstolgatás ára 3500 forint volt, ami igazándiból nem kevés, de a mai ebédemből bőven maradt még vacsorára is. Mindezt úgy, hogy a levest egyszerűen nem tudtam megenni.

Ezek után érdekes lenne kipróbálni az európai ízlésvilágnak jobban kedvező ételeiket is, de azt hiszem jövő héten teret engedek más pályázóknak is. Mindeközben sejtem azt is, hogy az anyós pajti által beüzemelő ebédszállítás sokkal jobban meg fog felelni az egész család ízlésének, mint bármilyen cég.

Nincsenek megjegyzések: