Hugicám csodasütije

A hugicám hagyományt teremtett, saját külön bejáratú, kicsinyke családi hagyományt. Eddig mindkét szülésem utáni napokban megkaptam tőle azt a hatalmas dobozt, ami telis tele volt a világ egyik legfantasztikusabb süteményével. Ez maga a tömény élvezet és szeretnék hinni benne, hogy a tejtermeléshez is igencsak hozzájárul. Ezt persze minden tudományos megalapozottság nélkül állítom, de a finomságához semmi kétség nem férhet.

És most végre a receptjét is sikerült tőle megszereznem, némi zsarolás árán. Csak azt sajnálom, hogy az ő pocakosságának közelgő végén én nem lephetem meg valami hasonlóval, lévén egy egy hónapos bébivel nem szívesen idnulnék neki az országhatárokon átívelő látogatásnak.

Mogyorós, meggyes sütemény

Hozzávalók: 50 dkg magozott meggy, 15 dkg puha vaj, 15 dkg cukor, 5 tojás, 10 dkg csokoládé, 20 dkg mogyoró, 1 csomag vaníliás cukor.

Elkészítése: A vajat habosra keverjük a cukorral. A tojásokat szétválasztjuk, a csokit lereszeljük. A mogyoró megpörköljük és ledaráljuk. A tojásfehérjét kemény habbá verjük.

A vajas cukorhoz apránként hozzáadjuk a sárgájákat, majd a csokit és a mogyorót végül a fehérje habot.

A tésztát formába töltjük, kirakjuk a meggyszemekkel és előmelegített sütőben megsütjük. Az eredeti recept szerint 1 órán keresztül, de a hugicám szerint fél óra is elég volt.

Nincsenek megjegyzések: