Csokoládés sörbet

Ki ne ismerné Chili és Vaníliát? Aki olyan ötletekkel kápráztat el bennünket, mint a csokoládés sörbet vagy éppen a kakaóval fűszerezett karfiol, hogy csak a kakós nyomvonalon maradjak. A csokoládés sörbetet, miután olvastam nála, mindig is el akartam készíteni, bár valahogy tartottam is tőle. Aztán láttam egy csomó más blogon is leírásokat, illetve a Szakácsok könyvében és az Ízvarázsban is rábukkantam a vonatkozó receptre. A fejemben pedig egyre egyszerűsödtek a lehetőségek, végül kifejlesztettem a létező legegyszerűbb, akár sajátnak is titulálható változatot.

Csokoládé sörbet

Mi kell hozzá? 5 dl víz, 10 deka cukor, 5 deka kakaópor, 10 deka csokoládé. A csokoládé és a kakaópor is legyen édesítetlen, minél keserűbb, annál jobb.

Hogyan készül? A forró vízben feloldottam a cukrot, majd a kakaóport is. Lehúztam a tűzről és amikor kicsit kihűlt, kevergetve felolvasztottam benne a csokoládét is. Egy éjszakára ment a hűtőszekrénybe, majd másnap a fagyigépbe a massza, ahol szépen krémesre fagyott.

Hogy ne legyen túlzottan unalmas az élet, készítettem hozzá egy jeges öntetet is, 30 deka vegyes bogyós gyümölcs és 2 evőkanál cukor sűrűre főzésével és átpaszírozásával. Így a savanyúnak és a keserűnek egy egészen különleges jéghideg kombinációja állt elő.

Másrészt viszont nagy boldogsággal vettem tudomásul, hogy a csokoládé sörbet a lehető legjobb alapanyag a jeges csokiital készítéséhez, amivel egész nyáron kísérleteztem. Csak egy kis tejet kell hozzáturmixolni és már kortyolható is a mennyei nedű. Persze a tejszínhab is elfér a tetején.

Nincsenek megjegyzések: