Nélkülözhetetlen ez meg az

Maci arról érdeklődik, melyek azok a ketyerék, amelyek nélkül boldogulnék. Nos, tekintve, hogy a konyhaszekrényem egyszerűen túlcsordul cuccoktól, bizonyára akad köztük egy csomó nélkülözhető. Általában véve szinte mindent használok, évente legalább egyszer-kétszer.

Most pedig, hogy a tízhónapos is ott randalírozik a lábam alatt, egyre több konyhai eszközről derül ki, hogy új felhasználási módokra is kiválóan alkalmas, nevezetesen gyerekjátéknak.

No de nézzük most, mi az ami ritkán kerül a konyhapultra:

1. Kőmozsár - karácsonyi ajándék, gyönyörűen néz ki, csak éppen mindig elfelejtem elővenni.

2. Mezzaluna - zöldfűszerszeletelő félhold, általában ezt veszem elő a kőmozsár helyett, nyáron többször is. Persze a jó éles nagykés kiválóan helyettesítheti.

3. Fokhagymapucoló henger - szintén ajándék és tényleg hatékony. Akkor kerül elő, ha nagyobb mennyiségű, mondjuk egy egész fej fokhagyma elhasználására adom fejem.

4. Fakanál - érdekes módon általában evőkanállal keverem az ételt. Na erre tényleg nincs magyarázatom. Illetve helyette inkább a teflonos lapátot használom.

5. Robotgép - szívem legnagyobb vágya volt. Tényleg csudajól működik, de elő kell szedni, aztán meg el kell rakni. Így aztán csak akkor kerül elő, ha komolyabb süteménykészítés kerül terítékre.

Nincsenek megjegyzések: