A világ legősibb és egyben legegyszerűbb ételkészítési módja: jó parazsat csinálni, fölé rostot állítani és azon sütögetni.
Szombat este ki is próbáltam a balatoni házacska mellé épített rostot. Zsoltot, aki tervezte, meg kell dícsérjem. Ilyen profi sütögető helyhez még életemben nem volt szerencsém. A hús pillanatok alatt sült át, a szabályozható magasságnak köszönhetően nem égett meg. A ruhám egyáltalán nem lett füstszagú, hála a tökéletes huzatnak.
Mi került a rostra? Kicsontozott csirkecomb, sóval és borssal fűszerezve, vastag karikákra vágott padlizsán és hosszában felszeletelt cukkíni. Vettünk néhány úgynevezett grill kolbászt is, de az nem aratott osztatlan sikert.
Ilyen egyszerű lenne? Igen. A jó kajához nem kell sok flancos hozzávaló, a minőség sokkal többet számít. Persze azért legközelebb néhány pácot is kipróbálok majd, csak a játék kedvéért.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése