Frissen

Amikor az egész híradó azzal foglalkozik, hogy mennyire meleg volt ma... Mintha nem vettük volna észre. Szóval ilyenkor tényleg a lehető legfrissebb, legegyszerűbb dolgok működnek igazán.

Tészta friss paradicsommal és tenger gyümölcseivel

Mi kell hozzá? Szélesmetélt, fejenként 10-12 deka, fagyasztott tenger gyümölcsei keverék, minél több és érettebb paradicsom, só, bors, bazsalikom, olívaolaj és kecskesajt.

Hogyan készül? Mivel a friss tészta körülbelül 3 perc alatt fő puhára, először a mártást kell elkészíteni. A paradicsomok alját kereszt alakban picit bevágom, aztán mehetnek egy percre a forró vízbe merítkezni. Így könnyedén levetkőztethetők, aztán gyorsan a magoktól is megszabadítom a piros golyókat, majd a húsát tessék-lássék feldarabolom.

Időközben a forró olívaolajba kerül a reszelt fokhagyma, a tengeri herkentyűk népes társaságában. Ha átforrósodtak, jön a paradicsom és a fűszerek. A bazsalikom szigorúan az utolsó pillanatra tartogatja magát és illatát. Addig rotyogtatom az egészet, amíg egy kicsit elpárolog a leve, a herkentyűk pedig kellően megpuhulnak. Aztán már csak az van hátra, hogy a tészta, mártás és a sajt egy tányéron, egy időpontban, kellő hőfokon összetalálkozzanak.

Nincsenek megjegyzések: