Zserbó pótlék


A zserbó ízei, a dió, baracklekvár meg a csokoládé fantasztikusak együtt, csak ne lenne olyan macerás az elkészítése. De így is megkapjuk az ízeket, de pillanatok alatt elkészül.

Baracklekvár és csokihab diós kosárkákban

Hozzávalók 12 adaghoz: 1 csomag előre kinyújtott leveles tészta, 100 g dió, 1 tojás sárgája, 2 evőkanál barnacukor, 2-3 kanál baracklekvár. A habhoz: 120 g étcsokoládé, 2-3 evőkanál tejszín, 1 narancs reszelt héja, 3 tojás sárgája, 4 tojás fehérje, (mindkettő szalomnella ellen kezelt tojásból) 2 kanál cukor, 1 kanál porcukor, 21 kanál narancslikőr.

Elkészítése: Először a habot készítjük el, mert annak érnie kell, azaz a hűtőben ücsörögnie. Felolvasztom a csokit a tejszínnel, óvatosan, hogy ne égjen meg. Hozzákeverem a narancs héját és a likőrt is. A tojásfehérjét egy csipet sóval nagyon kemény habbá verem, hozzáadom a kanál porcukrot és még 2-3 percig tovább verem. A tojások sárgáját 2 kanál cukorral habosra keverem, beleforgatom a csokit, majd óvatos, nagy mozdulatokkal a fehérjét is. A hűtőbe teszem, hogy összeérjen. Minimum 1 óra kell neki, de akár 1 napig is maradhat.

A tésztát megkenem tojás sárgájával, megszórom durvára darált dióval és barnacukorral. Muffinformába igazgatom, 15-20 percig sütöm. Lehűtöm. A baracklekvárt és a habot akkor adagolom a kosárkákba, amikor a vendégek már a kezükben tartják a kiskanalat, ellenkező esetben elázik az egész.
Elkészítése összesen 30-35 perc és a hűtés, de ez mehet addig is, amíg a levest, főételt fogyasztják a vendégek.

Nincsenek megjegyzések: