Csokis ostya-tekercs


Marika receptje, szerinte nagyon egyszerű, úgyhogy felvésem ide. Az én szerepem ez ügyben annyi volt, hogy ettem, ettem és ettem. Aztán már nem volt belőle egy szelet se.

Hozzávalók: 1 ostyalap, 10 dkg étcsoki, 2 tojás, 10 dkg cukor, 10 dkg durvára darabolt dió vagy 10 dkg feldarabolt aszalt füge, 10 dkg vaj. A tetejére még 5 dkg étcsoki, 1 kanál olaj.

Elkészítése: A darabokra tördelt csokit meg a cukorral elkevert tojásokat, illetve a beleszórt diót/fügét krémesre főzzük. Folyamatosan kevergetni kell, kis lángon, hogy a tojás ne csapódjon ki, de azért megfőjjön. Amikor kicsit kihűlt, belekeverjük a vajat.

Az ostyalapot nedves konyharuhára terítjük, de ne hagyjuk elázni. Rákenjük a krémet és rögtön feltekerjük. A tetejét megkenjük a maradék 5 dkg csoki és olaj felolvasztott keverékével. Szeletelve kínáljuk.

2 megjegyzés:

Lekvároskukta írta...

Ági, hogy ezt én mennyire imádom!!!

duende írta...

Annyira jók ezek a sütik Ági! Ezt konkrétan el is mentem magamnak, meg a grillázsosat is, meg még újra körülnézek, már nem is emlékszem mi-minden volt - annyi finomságot feltettél most!