Különleges ízek, de nagyon jól összeillenek. Az előfőzött a rákot csak melegíteni kell, így csak a zöldségeket kell megfőzni.
Hozzávalók 4 személy részére: 1 narancs reszelt héja és leve, 1 édeskömény, 1 póréhagyma, 1 dl paradicsomlé, 2 dl fehérbor, 20 dkg királyrák, 1 evőkanál olaj, 1 evőkanál keményítő, só, bors.
Elkészítése: Az édesköményt és a póréhagymát felkockázom. Olajon üvegesre párolom. Felöntöm 0,5 liter vízzel, fehérborral, paradicsomlével és narancslével. Negyed óra alatt puhára főzöm a zöldségeket. Turmixolom. A levest visszaöntöm a lábasba, beleszórom a rákot és 1 dl vízzel elkevert keményítőt. Csak forrpontig szabad hevíteni, hogy besűrűsödjön, aztán már nem szabad főzni.
Narancshéjjal és az édeskömény zöldjével díszítve tálalom.
Elkészítési idő összesen 30 perc.
2 megjegyzés:
De jó ez a leves, beveszem a karácsonyi menübe ezt is ! Gyors, különleges és szépséges, a rákot imádjuk!
Nálam biztos nem imádod jobban a rákot, ha tehetném minden héten ennék legalább egyszer.
Megjegyzés küldése