Valójában nagyon egyszerű kekszes recept, hasonlít az összes többi kekszemre, de a gyerekek elől úgy kellett eldugdosnom, hogy maradjon másnapra is. Ez pedig nálunk nagy szó, ugyanis szinte nincs olyan étel, amit szívesen megesznek.
Hozzávalók: 12 dkg liszt, 8 dkg zabpehely, 1 kiskanál sütőpor, 10 dkg vaj, 10 dkg cukor, 1 tojás, 1 evőkanál kakaópor, 10 dkg mogyorós-mazsolás csokoládé.
Elkészítése: A lisztet, zabpelyhet, kakaót, cukrot és sütőport összekeverem. A csokit apróra kockázom.
A lisztes keverékhez adom először a szobahőmérsékletű vajat, majd jól összedolgozom, mondjuk egy fakanállal. Az egész tojást csak ez után keverem bele. A feldarabolt csoki pedig legvégül kerül bele.
Elég puha, nehezen formázható massza lesz a végeredmény. Egy kanállal vagy vizes kézzel szoktam kupacokat rakosgatni a sütőpapíros tepsire.
Kb. 13-15 perc alatt meg is sül a 180 fokos sütőben.
Melegen még egészen puha, de aztán amikor kihűl szuper ropogós keksz lesz belőle.
2 megjegyzés:
Tényleg 200 dkg a liszt és a zabpehely, és ahhoz 10 dkg vaj és tojás? Kicsit soknak tünik, illetve kevésnek?
Elnézést, elírtam a gramm-deka párost. Köszi, hogy szóltál. Már javítva :)
Megjegyzés küldése