Szuflé: új gasztro magazin

(Kép Dolce Vitától csenve)
Ha valami új jelenik meg az újságosstandon, naná, hogy rögtön lekapom és hazahurcolom. Ez a Szuflé azonban attól tartok, hogy csak egyszeri magazin, most a karácsony hevében vásárlóknak, főzőcskézőknek lett kitalálva.

A címlapot elnézve egy elegánsabb, igényesebb közönséghez kívánnak szólni, vagy éppen azokhoz, akik csak a szemükkel és a gondolataikban főznek, a valóságban csak elvétve. Igazi gasztropornó magazint sikerült összeállítani: képek, képek, képek! Jó minőségű, gyönyörű, hazai gyártású képek.

A Nők Lapja Konyha törzscsapata munkálkodott most is: Vrábel Krisztina, Mautner Zsófi, kiegészülve Havas Dórával. Ők mosolyognak a címlapon, szóval tényleg bele kell lapoznom gyorsan, mi újat találtak ki ezúttal.

Az ajánlós részt gyorsan átlapozom, aztán megállok egy sötétkék hátterű oldalnál: kanalakban hozzávalók. Csak éppen azt dugták el nagyon, hogy a receptek az újság végén olvashatók, így hiába lapozok gyorsan még egyet, nem lelem Chili és Vanília 5 hozzávalóra komponált receptjeit. Van helyette pillecukorból és keménycukorból font, csuda jópofa koszorú!

Rengeteg termékajánló, igazi nyálcsorgatós, kinyitva a férjem előtt felejtendős listákkal. Hátha a Jézuska is belekukkant.

Dolce Vitától ehető ajándékokat, fehér édességeket és gyorsan elkészíthető lakomát kapunk. A képek ezúttal is tökéletesen elnyűgözőek. Simán mehetne a Good Food-ba. A recepteket nagyjából már ismerjük, a régiek variációi: panna cotta, cantuccini, sült zöldséges tészta.

A legjobbak karácsonyi ajánlata valóban a legjobb éttermek kínálatát vonultatja fel, bár kissé bátortalanul állnék neki egy Costes vagy egy Babel fogásnak. Kedvencem a 67 étteremé: kacsamáj gyömbéres birsalmapürével és bazsamecetzselével.

Végre Papp Emese süteményeit is sikerült méltó módon lefényképezni, úgyhogy semmi sem tart vissza, hogy tobzódjak a gyümölcskenyereken. Ezek az egyszerűen elkészíthető, mégis nagyon változatos édességek a kedvenceim. Fehércsoki máz: mmmmmm!

Hogy aztán jöjjön egy emberes arculcsapás: két oldalas leveskocka pótló hirdetése.

Feledtetésnek ott van a Mautner-féle Brunch! Istenien hangzik mind, már csak egy nyugis délelőtt kellene hozzá.

Lila Füge is kitett magáért, ilyen szilveszteri buliba én is szívesen mennék, gorgonzolás-fügés bruschettát eszegetni.

A borok is kaptak pár oldalt, kell majd egy kis idő átböngészni. A legjobban a besorolások tetszenek, mi szerint vannak pl. "kandallós-romantikus" borok és hasonlók.

Az egész újságból a legnagyobb kedvencem a vörös koktélos rész. Ritkán állok neki itton koktélt pancsolni, viszont nagyon csípem őket. Egy jó málnás margaritára szívesen befizetnék.

A szarvasgombát továbbra sem szeretem túlzottan, viszont a balatonszemesi Kistücsök étterem séfje által összeállított, a szezon hozzávalóira építő menü minden egyes apró morzsáját imádnám! Különösen a rántott csicsóka tetszik, céklás majonézzel.

Van még az újságban tea, forró csoki meg egy emberes bécsi gasztrotúra. Kár, hogy nem egy évvel ez előtt olvastam ezt. Elteszem a cikket, hátha még járok arra a közeljövőben.

Ennyi fért az új magazinba. Igazán arra leszek kíváncsi, lesz-e ismétlése ilyen erős kezdés után.

2 megjegyzés:

"saját levében" írta...

És szuflé? Nincs benne egy darab se?

Marmalade írta...

De egy csokis; a főszerkesztő ajánlásánál.
Gasztropornó... hm, ez tetszik, ezt én még sohasem használtam....!!!