Gulyásleves


Egyszerű, hétköznapi, én mégis alig-alig főzöm. Gyakran esszük viszont, hála a mamának, aki nagy mestere az ilyen finom, melengető leveseknek. Következzen hát az ő receptje!

Hozzávalók: 0,5 kg marhahús (mondjuk borjú comb), 2 répa, 1 petrezselyemgyökér, negyed zeller, 1 hagyma, 3 krumpli, 1-2 kanál olaj, 1 kiskanál pirospaprika, 1 dl paradicsomlé, 2-3 babérlevél, őrölt kömény, só, bors.

Elkészítése: A húst falatnyira kockázzuk, a hagymát pedig igen apróra. Egy mély lábasban először olajon megfuttatjuk a hagymát és a húst. Megszórjuk a pirospaprikával, összeforgatjuk.
Felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi és hozzáadjuk a megtisztított, hasábokra vágott zöldségeket.
A krumplit csak jó 40 perc múlva adjuk hozzá, amikor már a hús majdnem teljesen megpuhult. Ekkor öntsük bele a paradicsomlét is. Majd teljesen puhára főzzük az összes hozzávalót. Ha szükséges még egyszer fűszerezzük.

Tálalás előtt főzhetünk bele csipetkét vagy galuskát is, hogy még tartalmasabb legyen a levesünk. Nálunk mindig kerül mellé az asztalra egy kis finom, foszlós kenyér is.

4 megjegyzés:

Kriszta írta...

Tök jó recept, nagyszerű fotó, gratula!

Anazar írta...

Csábító fotó!

Ági, aki főz írta...

Köszönöm nektek!

Judit írta...

Isteni leves, és ez a fotó!!! :))