Sok kicsi 2010
Fogalmam sincs a nyomorban élők helyzetéről, elképzelni sem tudom. Vannak emberek akik megmutatják, amit lehet és megteszik, amit lehet. Egy olyan távoli világról ír ez a blog, amiről sokunknak nincs fogalma, mégis ott van, égetően ott van. Ha az ember végigolvassa, amit ez a nő leír, hirtelen eltörpülnek a mindennapi ügyei, apró-cseprő bosszúságai és azon kezd el töprengeni, hogy ő személy szerint mit tehetne.


Én csak ici-picit tudok hozzájárulni ehhez, megkérlek benneteket vegyetek 1000 forintos sorsjegyeket, aminek árával az Igazgyöngy Alapítvány munkáját támogatjuk. Élelmiszereket vesznek a szervezők, élükön Nemissel. Erről szól ez a Sok kicsi, hogy mindenki hozzátesz egy kicsit.


A rengeteg, szám szerint 30 izgalmas nyeremény közül pedig a Sok kicsi honlapján lehet válogatni. Azt se tudom, hova kapjam a fejem, van itt minden: házhoz szállítós ebéd, süticsomag, könyvek és gasztrotúrák, piknik kosarak meg öntöttvas edények.


Az általam felajánlott nyeremény a Balkán konyhája köré szerveződik:


- Baklavasütés: titkok, trükkök és a végeredmény alapos megkóstolása mentateával leöblítve.


- Szakácskönyv csomag


- És egy csomag Szabadkáról, Ex-Jugoszlávia jelszóval: rizses csoki, Bajadéra, mézes szív, Cedevita, ratluk meg ajvár.


A könyveket és a tartós élelmiszereket Magyarországon belül bárhova el tudom postázni, viszont a baklavasütéshez főleg Budapesten tudnék teret biztosítani. Esetleg a Szabadkára vezető út mentén (M5-ös autópálya közelében) tudok még időről időre kitérőket tenni a nyertes kedvéért.

3 megjegyzés:

trinity írta...

Beleolvastam a blogba. Tényleg rettenetes, egy más világ ez. De itt van köztünk. Ha nem is akarunk róla tudomást venni, akkor is. Sokan inkább elfordítják a fejüket. Egyszerűbb:((((((

fxtina írta...

Én még betenném az Ex-Jugoszlávia csomagba a Jaffa kekszet és a Munchmallow-t (habár nem tudom mikortól és ki gyártja pontosan, de nekem ők a "hazai" kedvencek. :D

Ági, aki főz írta...

Trinity, egyetértünk.

Fxtina, oké, az is benne lehet, azokat is nagyon szeretem/szerettem.