Kézről-kézre járó, Texas-ból száramazó recept alapján főztem. Először kicsit meglepődtem a hozzávalókon, de aztán rájöttem, hogy nagyon szépen összepasszolnak. Eredetileg a Dining Guide-ra írtam ezt a recept, de úgy vélem hasznos, ha itt is megtalálható.
Hozzávalók (8 személyre):
- 1 kg darált sovány marhahús
- 100 g bacon szalonna
- 1 hagyma
- 1 zöld paprika
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 kanál chilipor vagy 1 kanál chiliszósz
- 1 kanál őrölt pirospaprika
- 1 kiskanál oregánó
- 1 kiskanál római kömény
- 1 kanál kakaópor
- 1 narancs lereszelt héja
- 1 kanál méz vagy nádcukor
- 8 dl paradicsomlé
- 1 kg vörös- és fehérbab konzerv vegyesen
- 30 g kukoricadara
- 5 dl sör
- só
A kukoricadarát beáztatjuk a sörbe és hagyjuk megdagadni. Felcsíkozzuk a bacon szalonnát, a hagymát és a paprikát. Együtt megpirítjuk. Hozzáadjuk a darált húst és fehéredésig kevergetve pároljuk-pirítjuk. Hozzáadjuk a fűszereket, paradicsomlét és az apróra vagdalt fokhagymát. Körülbelül 45 percig főzzük, időnként megkevergetve. Ekkor adjuk hozzá a kukoricadarával elkevert sört és a lecsöpögtetett babot. További negyed órát főzzük, ha túl sűrű lenne, némi sörrel lazíthatjuk. Tejföllel, reszelt sajttal, kukoricachips-szel tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése