A legjobb forró csoki a városban


Most, hogy betört a novemberi szürkeség, nálam már tényleg csak az segít, ha lemegyek egy forró csokis körre a városba. Ügyet intézek, loholok ide-oda, de közben ott lebeg előttem a cél: megtalálni az igazán tökéletesen elkészített forró csokoládét. Nos, egyelőre három titkos lelőhelyem van, Budapest egymástól távol eső pontjain.


A legeslegjobb: Kockacukor kávézó (XI. kerület)

Csöppnyi hely, hatalmas szívvel, Bilák-féle bonbonválasztékkal, ezer féle kávéval és kakaóval. Újabban fánkkal is.

De amiért megyek az a forró csoki. 60 gramm csokiporból készül (ez több mint egy fél tábla csoki) meg forró tejből. Nagyon sűrű, a tetején úgy 2 centis csokis habréteg ücsörög, ami a forró tejtől képződik. A natúr se rossz, de aki próbálta a narancsolaj ízesítésűt, szerintem örökre rabja lesz. Van speculoos ízesítésű, nagyon fűszeres, illetve még pár fajta, amiket sorban végig kell kóstolgatni.


Isteni finom: Azték Choxolat (V. kerület)

Ez a csokizó ha lehet, még kisebb méretű, mint az előző. Itt tényleg a csokivarázs dominál: bonbonok, egyedi táblás csokik és persze számtalan fajta forró csoki. Hogy pontosan hogy készül, nem figyeltem ki, viszont az biztos, hogy itt külön pakolják a tetejére a tejszínhabot.

Maga a forró csoki jó sűrű, viszont annyi féle ízesítésű van, hogy ember legyen a talpán, aki tud választani. A tavalyi favoritom egyértelműen a meggyes-gesztenyés volt, az ideiek közül a narancsos-fűszeres felé hajlik a szívem.

A honlapon egyébként olvasható az eredeti forró csoki készítéséhez szükséges recept is!


Ez is csodás: Keserédes (XIII. kerület)

A Keserédes kiköltözött a Pozsonyi útra és már 80-90 százalékban saját készítésű bonbonokat árul! Szerencsére a kis voltból áthozták a forrócsokis masinát, így a kedvenc itókám továbbra is elérhető. Itt nem egyedileg készül a folyékony elixír, hanem előre bekészítve, egyenletes hőmérsékleten tartva forog körbe a gépben.

Természetesen itt is létezik mindenféle fűszerezés, például a híres chilis variáció. Nekem a fűszer nélküli a kedvencem, bár szerintem sokkal édesebb mint az első két csokizó változatai, ezen is érződik, hogy van benne cucc bőségesen.

Ha már ott jár az ember, a Lipócia nevű zseniális bonbont mindenképpen meg kell kóstolni, mintegy bónuszként!


Nektek van kedvenc forró csokizós helyetek? Még pár célpontot biztos be tudnék építeni a portyázásaimba!

5 megjegyzés:

trinity írta...

Egyenlőre csak az itthoni:)) Nálunk olyan igazi, szuperjót még egy kávézóban sem ittam, olyan meg egyáltalán nincs, akik kifejezetten csokira specializálódtak volna:(
De ha megyek Bp-re, akkor ezeket észben tartom, köszi!!

Unknown írta...

Ági,

köszönöm az iránytűt! Hetek óta forrócsokizhatnékom van és még nem találtam olyan helyet, amire azt mondtam volna, igen, ide visszajövök minden nap! :))) Megkönnyítetted az életünket!

Judit írta...

Ha már itt jársz Újlipóciában: Dunapark :) A Pozsonyi útra néző oldalában, ahol nyáron a fagyizó van, télen bonbonok-sütik, karácsonykor beigli, aprósütemények, forralt bor éééés forró csoki. Múlt héten megnyitottak :)

Tavaly babakocsis sétáimon minden áldott nap odakanyarodtam. :)

Era írta...

Egy kirándulást megér Vácon a csokizó. http://www.chococafe.hu/c/index
Mi nagyon szeretjük. Utána egy összebújós séta a Duna parton. Csodás.
(de csak halkan mondom, hogy a szombat reggel is király, ugyanis pár lépésre van tőle a piac, ami csúcsszuper)

anyahajó írta...

Budapesten egyértelműen az Azték, főleg a narancsos-fűszeres és a chilis sok chilivel. (Szimpi, hogy mindenki maga adagolhatja a chilit) Amúgy én is sokszor csinálok otthon, és simán vetekszik az Aztékkal. Tényleg csak annyi, hogy jó hozzávaló, jó végeredmény.