Utózönge

A mostani VKF-es forduló pályaműveit elnézegetve, egyre csak erősödött bennem az elhatározás, hogy ma én ugyan nem fogok főzni. Csak kavarok egy salátát ebédre, jó lesz az. És közben még az a kényszerképzetem is támadhat, hogy csuda egészségesen élek.

Egy apróságra nem számítottam, arra, hogy az ilyen apró darabkákból összeálló kutyulmányokat a gyermekem erős gyanakvással, mi több tartózkodással fogadja. Legközelebb tehát az ő adagját külön-külön fogom tálalni, mert így egyesével ki kellett neki kotorásznom a kedvenc kukót, illetve almát.

Hétköznapi saláta

Mi került a két személyes adagba? 5 deka párolt sonka, 5 deka füstölt sajt, 1 alma, 1 kisebb kukoricakonzerv (15 deka), 4 evőkanál joghurt.

Hogyan készült? Minden hozzávalót a kukoricához hasonló méretű darabkákra vágtam, rálocsoltam a joghurtot és összekevertem. A gyermekemmel ellentétben én kifejezetten szeretem, ha minden falatba kerül minden hozzávalóból, így egymás mellett tudom élvezni az ízek kombinációját. Szerintem ez a kombináció, mivel minden hozzávaló elég zamatos, nem ígérel semmiféle fűszerezést.

Nincsenek megjegyzések: