Cukkínis lepénykék

Időről időre gigászi küzdelmet kell folytatnom az anyós pajti által a hűtőszekrényembe pakolt zöldséghalmok eltüntetése érdekében. Ezúttal cukkíni túltengésben voltunk, de jelentem sikerült valamelyest normalizálnom a helyzetet.

Viszont már előre rettegek attól az időszaktól, amikor az újdonsült gyermekem miatt kiszolgáltatva, állandóan tökfőzelékkel és finomfőzelékkel teli lábasokba botlok majd, ha kinyitom a hűtő ajtaját.

Ő így nyilvánítja ki irántunk szeretetét és gondoskodását. Persze, jobb mint a csoki, hálás is lehetek érte, de azért igyekszem kedvem szerint alakítani a felhozatalban rejlő lehetőségeket.

Cukkínis lepénykék

Mi kell hozzá, ha 3-4 adagnyi feltétet szeretnénk belőle készíteni? 2 közepes méretű cukkíni, 6 evőkanál liszt, 1 deci tej, 2 tojás, 12 deka füstölt sajt, só, olaj.

Hogyan készül? A cukkínit nagyobb méretű reszelőn reszeltem le. A tojásból, tejből és lisztből palacsintatésztát készítettem, ebbe kevertem a zöldséget és a szintén lereszelt sajtot. Kicsit megsóztam, majd olajon evőkanalanként adagolva kisütöttem. A kész lepénykéket papírtörlőre szedtem, hogy a felesleges olajat leitassam róla. Rizzsel meg padlizsán salátával ettük, de ez már a vasárnapi VKF! témája.

Nincsenek megjegyzések: