Áfonyás, fehércsokis muffin - Tiszta Amerika

A múltkor a piacon igen csúnyán átvágott az egyik fickó. Túl sok félét vettem, mindenből egy kicsit, a gyermekem meg rohangált és kóstolgatott mindenféle mosatlan gyümölcsöt. Szóval nem igazán tudtam odafigyelni arra, hogy mi mennyi.

Viszont igazi optimistaként azt is meg kell állapítanom, hogy - aranyárban ugyan - de megvettem életem első friss áfonyáját. Ami finom. Kifejezetten finom. Süteménybe kerülve pedig azokra a muffin porokra emlékeztet erősen, amiket a hugicám iportált Amerikából, az egy éves bolyongása végén. Csak éppen a friss gyümölcs sokkal többet ad hozzá az élményhez, mint a por.

A recept egyébként az augusztusi Good Food-ból származik.

Áfonyás, fehércsokis muffin

Mi kell hozzá? 200 g vaj, 100 g cukor, 1 csomag vaníliás cukor, 4 tojás, 200 g liszt, 1 csomag sütőpor, 100 g fehér csokoládé, 100 g áfonya.

Hogyan készült? A vajat a cukorral habosra kevertem. Ehhez arra van szükség, hogy a vaj legaláb szobahűmérsékletű, azaz puha legyen. Egyenként adtam hozzá a tojásokat, mindegyiket alaposan elkevertem. A sütőporos lisztet két menetben szórtam a tésztába, újabb keverés után pedig belekerült a felkockázott csoki és a gyümölcs is. Két kanál segítségével nagyjából félig töltöttem a muffin formákat, mert sütés közben a tészta szépen megdagad úgyis.

180 fokos sütőben, nagyjából 20 perc alatt meg is sült. Illatos lett, omlós és nagyon vajas.

Nincsenek megjegyzések: