Fehér csokoládés mentahab

Szeretem a mentát, az illatát, a zamatát, a frissességét. Azt viszont kifejezetten gyűlölöm, hogy az erkélyládámban már a második eresztésnyi növényzet tetvesedik be ezen a nyáron. Már megint kénytelen voltam a filteres változathoz fordulni, a kellő mennyiség és ízesség elérése érdekében.

Ez a desszert akár fagylaltként behűtve is egészen fantasztikus, de mi nem bírtunk addig várni, megettük frizsi-hidegen.

Az alatta terpeszkedő pisztáciás habcsók is jó ötletnek tűnt, de mivel nem váltotta be a hozzá fűzött reményeimet, annak publikálásától most eltekintenék.

Fehér csokoládés mentahab

Mi kell 4 adaghoz? 3 tojás sárágája, 3 deci tej, 3 evőkanál cukor, 3 mentatea filter, 2 deci habtejszín, 5 deka fehér csokoládé.

Hogyan készül? A tejet felforraltam, a tűzről lehúzva 5 percre beleáztattam a mentát. Ezt aztán eldobtam. A tojások sárgáját kikevertem a cukorral, majd felöntöttem az ízesített és még mindig forró tejjel. A sárga keverék ez után visszakerült a tűzre, ahol folyamatosan kevergetve megvártam amíg besűrűsödik. Egy kicsit türelmetlen voltam, ezért nem lett olyan szép sima a krém. Majdnem sikerült rántottát előállítanom, de még idejében lehúztam a tűzről és hideg tálba öntöttem. Beleolvasztottam a fehér csokit és hagytam teljesen kihűlni. Időközben tovább sűrűsödött. Tálalás előtt óvatosan beleforgattam a habbá vert tejszínt is. Mentalevelekkel díszítettem.

Nincsenek megjegyzések: