Juhtúrós zeller-sörretek gratin


Egy jó kis piacozás után egy nagyon egyszerű, könnyen elérhető téli zöldségekből álló fogást készítettem. Ezt én így magában eszem egy kis magos kenyérrel, de karácsonykor megmutatta magát a lazac köretének szerepében is. Akkor a zeller mellé burgonya és alma került. Korábban csak a zeller dominált, dióval és kékpenészes sajttal kiegészítve. Egyszerűen varázslat, ami a zellerrel megsütve történik.

A vajretek/sörretek, ez a soknevű fehér duci golyóbis is tejszínben sütve a kedvencem mostanában. Illetve szinte bármilyen zöldséget lehet így készíteni, tavasszal például a zöldspárga sípok végzik így földi pályafutásukat.

Az egyszemélyes adaghoz 1 nagyobb sörretket, 1 közepes zellert megpucolva felkockázom. Sütőtálba szórom, megsózom, borsozom. 1 dl tejszínt összekeverek 5 dkg juhtúróval és a zöldségre csorgatom.

Kb. 20 percig sütöttem a 180 fokos sütőben. Ha túl gyorsan pirul, alufóliával lefedem, hogy ne égjen meg.

3 megjegyzés:

Notburga írta...

Köszi a szombati ebédünk receptjét ;-)

Ági, aki főz írta...

Remélem jól sikerült!

Édes és Keserű írta...

ó ez jó, szeretem ezeket a köreteket... vagy csak úgy, magában