Marcipános barack-csemege


Nagyjából a világ legegyszerűbb dolga, viszont nem lehet olyan gyorsan és olyan sokat készíteni belőle, hogy el ne fogyjon.

Egy kis, éppen csak kóstoló adaghoz vesz az ember egy csomag aszalt barackot, egy csomag marcipánt. A marcipánt szépen beletuszkolja a felvágott barackokba a mag helyére. Aztán az egészet olvasztott, jó minőségű étcsokiba mártogatja. Megvárja amíg kicsit megköt a csoki és már el is csomagolja. Feltéve, ha azt akarja, hogy a vendégeknek is jusson belőle.


Anyósomtól nagyon jó minőségű, Belbake márkájú marcipánt kaptam. Sütibe szántam, de annyira finom volt, hogy inkább így, hangsúlyos szerepkörben végezte. Talán attól is olyan jó, hogy 57% a mandula tartalma, nem csak harmada a cukorénak. Magába eszegetni is mennyei.

4 megjegyzés:

Doctor Pepper írta...

ezt én is imádom!

de mennyi-mennyi recept! nagyon aktív vagy!

Gesztenye receptjei írta...

Isteni lehet!!!

Ági, aki főz írta...

BMánia, köszi!

DP, csak pótlom a lemaradásokat.

Márti írta...

Nagyon tetszik!
Hasonlót ettem,ajándékba kaptam, német gyártmány, és a barack helyett aszalt szilvát tartalmazott.