Barackos morzsasüti



Oké, be kell hozzá kapcsolni a sütőt. Gigantikus hátrány. Viszont:
1. isteni finom!
2. a tésztája egy nagyon jó kis keverék - érdemes máshol és máskor is bevetni - ráadásul nem kell nyújtani,
3. rengeteg barackot lehet így elpusztítani,
4. legálisan lehet hozzá rengeteg vaníliafagyit is megenni,
5. isteni finom!

Tehát: morzsasüti a tuti!

Túrós előzménye a témának itt keresendő: http://agifoz.blogspot.hu/2013/03/turos-pite.html

Hozzávalók a tésztához: 10 dkg vaj, 2 kanál cukor, annyi liszt, hogy puha, de ne folyékony legyen a tészta liszt, 1 tojás, 1 kanál tejföl, 1 csipet só, 1csapott kiskanál sütőpor.

A lisztet mérleg híján nem tudtam kimérni, mert a nyaralóban ilyen hívságok nem voltak. Úgy saccolom, hogy olyan 15-20 dkg lehetett.

Hozzávalók a gyümölcsös részhez: jó kilónyi őszibarack, 2-3 evőkanál cukor, 1 csomag vaníliás cukor.

Elkészítése:

A barackot megpucoltam, felkockáztam. Egy tepsi aljába szórtam, meghintettem cukorral, vaníliás cukorral. Negyed órára betoltam a forró (180 fokos) sütőbe.

A vajat célszerű előzőleg egy kis ideig kint tartani, szobahőmérsékleten, hogy könnyen kezelhető legyen.
Az összes hozzávalót jól összegyúrjuk. Ha nagyon ragad, akkor szórunk még hozzá lisztet, amíg egy kellemesen puha, de nem ragadós tészta lesz a végeredmény.

Kiszedtem a félig megsütött barackot és rácsipkedtem a tésztát, egyenletesen, hogy mindenhova jusson a darabkákból. Kb. olyan hüvelyknyi darabokat tépkedtem és ezzel fedtem be a gyümölcsöt.

Az így előkészített süti került vissza sütőbe és még 20-25 percet töltött bent.

Félig még melegen, de már nem forrón ettük és mindenki kapott rá néhány gombóc vaníliafagyit is :)

 

1 megjegyzés:

HajniZoli írta...

Tetszik nekem ez a süti. Nagyon meleg van, de esténként csak bekapcsolom a sütőt, nem tudom megállni:-)