Uborkás raita



Ez az indiai mártás nagyon hasonlít egy sima joghurtos uborkasalátára, de egy kicsit mégis más. A fűszerezése erőteljesebb és tökéletes kiegészítője mindenféle indiai fűszerezésű húsoknak, például a kesudiós csirkéhez is remekül illik. A Tandoori csirkéhez meg egyenesen kötelező!

Úgy készül, hogy először is lereszelünk 1 nagy kígyóuborkát. Érdemes kicsit megsózni és hagyni, hogy lecsöpögjön a leve.

Ehhez a sűrű, görög jellegű joghurt a legjobb, de ha csak sima bóti van, azt is lehet hagyni egy kicsit csöpögni, konyharuhán keresztül.

Ha meg nincs időnk, akkor kicsit vizesebb lesz az egész, de ezen már ne akadjunk fel. Csepegtetés nélkül is van élet.

A fűszerek a legfontosabbak. Jó sok friss mentalevél (esetleg egy kis koriander levél) szálasra metélve kerül a mártásunkba. Só, bors kell még, illetve őrölt római kömény, ami alapvető indiai fűszernek számít. Nem kell eltúlozni egyébként a fűszerezést, mert úgy jó, ha ez csak egy kísérő.

Mivel általában csípős húsok mellé tálalom, ezt már nem szoktam csípősre csinálni, de ha valaki úgy szeretné, akkor sok-sok borsot tegyen bele!

Nincsenek megjegyzések: