Indiai fűszeres paradicsomleves



Teljesen mentes az állati eredetű hozzávalóktól, de ettől még igencsak finom tud lenni. Meglepően laktató is, köszönhetően a vöröslencsének. Persze kell egyfajta ízlés ahhoz, hogy az ember egyrészt megszeresse az erőteljes fűszereket, másrészt, hogy ne zavarja a leves állaga.


Felkockáztam egy hagymát és egy répát. Kevéske olajon megfuttattam, sóztam, meghintettem 1 jó kiskanálnyi garam masalával (indiai fűszerkeverék). Hozzáadtam 2-3 kanálnyi vöröslencsét (ami helyettesíthető rizzsel is akár).


Felöntöttem úgy 2 dl vízzel és puhára főztem mindent. Hozzáadtam 3 deci paradicsomlevet, 1 deci kókusztejet, 1 jó marék borsót és így is főztem 7-8 percig. És már készen is volt!


Saját magamnak főztem, szigorúan két tányéros mennyiségben. Ez így nekem pont egy ebédre elég.

4 megjegyzés:

Névtelen írta...

Jó a recept, de hol lehet kapni eredeti Tikka masala és a többi " masala" eredeti fűszert. Én Angliából hoztam, de itthon csak egyfajta van az áruházakban. Ha tudsz segíteni köszönöm. Szeretem az Indiai ízeket
Horváth Erzsébet

Névtelen írta...

Böbi, a nagycsarnokban az Ázsia boltban lehet kapni, valamint nagyobb bioboltokban is előfordul. Szabina

Ági, aki főz írta...

Ahogy Szabina mondta, illetve még a Culinaris üzleteket, a www.fuszeraruhaz.hu oldalt is javaslom.

Névtelen írta...

Sziasztok.

Nemrég felfedeztem egy indiai boltot a VII.Ker.Wesselényi u.-ban.Mindenféle fűszert konzerveket,és egyéb indiai ételeket árulnak.Akácfa és Wesselényi sarok.
Kati