Másfél fogú csodagyerek

Feljegyzések a hozzátáplálásról 2.


Igen, minden szülő számára a saját gyereke a "csoda", de nem lehet kibírni, hogy nem büszkélkedjek. A 2-es számú 7 hónapos és hosszú percekig elácsorog a kanapé mellett vagy a kezünkben. Persze nem "álltatjuk" folyton, pontosan tudom, hogy ez nem tesz jót neki.

Kaja fronton is nagy sikereket könyvelhetünk el, már napi kétszer simán benyomja a 200 grammos adagot. E mellett még sokat és sokszor szopik, ezt abból gondolom, hogy többször is visszabukik, tehát valószínűleg nem minden fér el a gyomrában.

A 6 és 7 hónapos közötti korban megkóstolt gyümölcsök pedig az alábbiak voltak (érkezési sorrendben):
- alma
- banán
- körte
- szilva
- sütőtök
- őszibarack

Ha valaki azt gondolná, hogy ez egy igencsak szegényes étrend, azt megnyugatnám, hogy a gyermek egyáltalán nem éhezik, sőt láthatóan hízik. A következő hónap kihívása a főzelékek megszerettetése lesz. Jön a krumpli, a répa, a cékla, spenót meg a brokkoli.

4 megjegyzés:

Zsuzsi írta...

Az én lányom most múlt hat hónapos, de mivel állandóan azt sasolta, hogy mit eszünk, én is belevágtam. Nálunk az abszolút sztár a banán, de megeszi a meggyet,almát, répát, krumplit, a brokkoliba már belenyalt. A cékla a mumus, az nem tetszik neki.
Viszont a teljesen pépeset nem eszi, jobb ha kicsit darabos marad. Ja, és nálunk is másfél foga van:-)

Ági, aki főz írta...

Húha, tényleg belehúztatok. Néha azt érzem, hogy én túl óvatos vagyok.
Nálunk az abszolút pépes, majdnem folyós a menő.

Gabriella írta...

Ági, én is nagyon óvatos voltam a táplálék bevezetésével.

2 éves gyermekem szerencsére mindenevö, imádja a gyümölcsöt és zöldséget.

Úgy csináld, ahogy érzed. Sajnos hamar rájönnek, hogy az édes dolgok finomabbak. De amíg csak gyümölcsöt adsz neki, addig nincs baj.

Amit a gyerek nem ismer, azt nem is szereti. :-))))

UI: Sajnos ismerek olyat,aki már a fél hónapos gyermeknek tápszerböl készített forró csokit ad.... mert mennyire szereti...... :-((((

Ági, aki főz írta...

A nagyobb gyerekek úgyis kikövetelik maguknak a napi betevő csoki adagjukat, úgyhogy amíg csak lehet, érdemes tőlük távol tartani, ez az én elvem.

Igen, a gyümölcsös is édesek, meglátjuk mi lesz a főzelékekkel. Bár most, ahogy gondolkodtam, a legtöbb étel, így a zöldségek is inkább édeskések - borsó, krumpli, cékla, stb.