Ámokfutás böjtös vacsorával


Sikerült kicsikarni magamnak egy délelőttöt, amikor beszabadultam a városba. Alapvetően banki ügyeket akartam intézni, de szerencsére maradt egy kis időm. A Karinthy Frigyes utcai szír boltos kereskedői vénájának köszönhetően péntekre egy fél bárány boldog tulajdonosa is leszek, de addig is körbefutottam kedvenc boltjaimat. A következőket tapasztaltam:


A Petite Francaise hamarosan átköltözik a Király utcába, de a tulajdonos hölgy továbbra is egészen tüneményesen kedves. Most találkoztunk harmadik alkalommal és elmékezett rám, illetve arra, hogy legutóbb nagy pocakom volt. Meg is beszéltük, hogy az ő kislánya most 4 hónapos. Meg kell állapítanom, hogy a francia csajokba valami genetikai program van beépítve, így akármilyen élethelyzetben vékonyak és csinosak tudnak lenni.


A belvárosban úgy szaporodnak a csokiboltok, mint pár évvel korábban a bioboltok. Az Azték csokizó szerencséje az, hogy ezek az új üzletek csak előre csomagolt bonbonokkal csalogatnak. Náluk pedig van jeges csoki, olyan tejszínhabbal, ami önmagában is megér egy túrát. Most legalább 30 féle kézzel készített, döbbenetes ízesítésű csokoládébonbon is csalogat. Kakukkfüves, csillagánizsos, bazsalikomos, áfonyás, málnás, sós mogyorós. Megjegyezni se lehet mindet, de egyik finomabb, mint a másik. Mámoros.


Az Astoria Delikátban pedig jól bevásároltam, ők is jelentősen felfejlesztették a kínálatot, főleg a mi a szeletelt sajtokat, sonkákat, olajbogyókat illeti. Így lelkifurdalás nélkül láttam vendégül messzi földről hazalátogató barátainkat, akik azt üzenték, hogy most így húsvét előtt nem esznek húsfélét. Kaptak hát egy csomó saláta alapanyagot, aztán mindenki azt pakolt a tányérjára, amit csak kívánt. És még jól is laktunk.


Ezeket raktam az asztalra, sok-sok apró tálkában:

- Bulgur, mint alapanyag

- Csicseriborsó

- Pácolt, fekete olajbogyó

- Olajban eltett articsóka

- Felcsíkozott paprika

- Aszalt paradicsom

- Metélőhagymás joghurt mártásnak

3 megjegyzés:

Renata Kalman írta...

Látom jó köröd volt! :)

anyahajó írta...

Egy következő Azték-látogatásra szívesen betársulnék :)

Ági, aki főz írta...

Renata, igen, ezért mondtam, hogy ez már-már egyfajta ámokfutás nálam.

Anyahajó, nem tudom mikor lesz a következő alkalom, de hozok neked is pár morzsát.