Ilyen az, amikor magam örömére készítek ebédet. Éppen egy alapos spar-os bevásárlás után voltam, ilyenkor minden földi jóval meg van pakolva a hűtő.
A tonhalsteak nagy kedvencem, mert pillanatok alatt elkészül, általában valami keleti ihletésű változatban kerül az asztalra, valahogy az passzol hozzá leginkább. Ezúttal egészen merész fűszerezéssel.
Tonhalsteak távol-keleti fűszerezésű gombával
Mi került az 1 személyes adagba? 1 tonhalsteak, 1 marék rizstészta, 5-6 szem apró, barna csiperke, 1 evőkanál szezámmag olaj, 2 evőkanál szójaszósz, reszelt gyömbér, reszelt fokhagyma, chilipehely, koriander levél, szezámmag.
Hogyan készült? A rizstésztát kifőztem, egy kicsit tovább kell, mint az üvegtésztát, amit elég csak beáztatni.
A halat mindkét oldalról megpirítottam a szezámolajban. Félretettem, hogy pihenjen egy kicsit. A gombát ugyanabban a serpenyőben szintén megpirítottam, hozzászórtam a fűszereket, ráöntöttem a szójaszószt. Egyet rottyantottam rajta és már faltam is.
A fotóért elnézést, de nagyon éhes voltam.
4 megjegyzés:
Megjött az étvágyam!
Ó, a régi szép idők, amikor az Interspar volt a sarki bolt, akkor lehetett jókat főzni...
Mi a baj a fotóval? Nagyon ínycsiklandó! Ráadásul vágyom már halra is, keleti ízekre is...
Homályos.
Tyű de guszta! :))
Megjegyzés küldése