Langyos padlizsán


Nagyon messzinek tűnik még a nyár, amikor számolatlanul esszük a padlizsánt, paradicsomot meg paprikát, de nem bírtam magammal és beruháztam egy padlizsánba és ha már ott voltam, valahogy egy gránátalma is került a kosaramba.


Langyos padlizsán


Mi került a 2 emberes adagba? 1 nagyobbacska padlizsán, fél gránátalma, fél lime leve, őrölt római kömény, só, bors, 2 evőkanál olaj, 2 kocka fagyasztott koriander.

Hogyan készült? A padlizsán héját lehúztam, egy centisre kockáztam. Olajat forrósítottam és addig sütöttem, míg megpuhult és meg is barnult egy kicsit. Ekkor a salátás tálba zuttyantottam, ahol már várt rá a gránátalma magja meg a fűszerek, plusz a lime leve. Összekevertem és langyosan falatoztam, némi bulgur meg sült máj társaságában.

5 megjegyzés:

nana írta...

nagyon jól hangzik! :) csak nekem máj nélkül ;)

Ági, aki főz írta...

Halkan bevallom, hogy ezúttal nekem se nagyon hiányzott a máj, csak gondoltam legyen valami kalória is a tányéron. ;-)

erős ildikó írta...

A padlizsán már nekem is nagyon hiányzik, de még várni kell rá. Gránátalmát még sohasem kóstoltam. Szerinted az ilyen nevű bokron termő apróságok (hazánkban) is ehetők, vagy inkább ne?

Ági, aki főz írta...

Mármint apró gránátalma? Fogalmam sincs, nem ismerem. Növényhatározó? Amit én vettem a zöldségesnél az egy nagy piros gyümölcs, belül gyönyörű, rubinpiros magokkal.

duende írta...

Jé, most nézem, Te is padlizsánt főztél! :))
Nagyon jól néz ki!
Gránátalmához sajnos még soha nem jutottam hozzá. Pedig annyira megkóstolnám már egyszer, sok receptet olvastam ezzel a szép gyümölccsel.