... a gyermek pedig belázasodik. Kétszer.
Először a tervezett piknik előtt két nappal, így el se indultunk. Most pedig, amikor már minden összevágott volna, újabb láztól súlytott övezet alakult ki nálunk. Így aztán felét sem sikerült a hónapok óta várakozó kosárba pakolni annak, amit elterveztem. Végül sebtében az előző napi grillezés maradványait alakítottam át piknik képesség, de aztán ezeket is szépen hazahoztuk a hűtőtáskában.
Csak az vigasztal, hogy hosszú még a nyár és ahogy elnézem a strandbüfék kínálatát, egyre inkább rászorulunk majd a saját gyártmányú kajaellátmányra. Különösen ha felidézem a tavalyi lángosozás két napig tartó "eredményét".
De most lássuk, mi került végül a kosárba?
Sonkába, grillezett cukkíniszeletekbe tekert vékony, zöldfűszeres rántotta, némi fetával is megtöltve.
Grillezett répacsíkok - utólag felvagdosva falatnyi darabokra. Hozzá egészben, parázson megsütött, majd kinyomkodott fokhagymából, pár szem puha babból és majonézből kavart mártogatós.
Terveim között szerepelt még némi saját sütésű diós, zabpelyhes kenyér. Káposztás és répás saláta, amolyan amerikai coleslaw stílusban. Édes bulgur saláta aszalt gyümölcsökkel és mézzel.
Szerintem ezek mind-mind könnyen szállíthatók, hűtőtáskában garantáltan nem romlandók, egy-egy evőeszköz segédletével egészen emberhez méltó módon el is fogyaszthatók.
No igen, mondjuk ebből is látszik, hogy mi alapvetően autóval közlekedünk piknikezni is. Így aztán szinte bármilyen mennyiségű cuccot képesek vagyunk magunkkal hordozni. Például ezúttal is megutaztattam, a használatba ugyan még nem vett, de rendkívül mutatós, színes háncspárnáinkat is...
A bejegyzés Gourmandula felhívására született.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése