Ismerkedés a gránátalmával

Miután a gránátalma savanykás szirupjával egész jól összehaverkodtam és egyre gyakrabban használom salátaöntetbe, sőt a múltkor az oldalast is azzal ízesítettem, úgy éreztem, eljött az ideje annak is, hogy megkóstoljam az igazi gránátalmát. Egyre több zöldségesnél kelletik magukat ezek a belülről varázslatosan szép gyümölcsök.

Azt egyelőre nem tudom megállapítani, hogy az általam vásárolt példány elég érett volt-e, mivel az íze enyhén fanyar és kevéssé volt édes. Nekem csak úgy magában, kanállal kiügyeskedve, a konyhapult mellett állva is ízlett, de úgy tűnt a legjobb helye egy salátában van.

Gránátalmás saláta

Mi került a 2 személyes adagba? 1 közepes gránátalma, 1 avokádó, 2-3 marék salátalevél (például jégsaláta). Az öntethez: a gránátalma leve, fél kanál almaecet, fél kiskanál reszelt gyömbér, csipet só és cukor.

Hogyan készült? A gránátalma magjait egy kiskanál segítségével kikapargattam. Az avokádót meghámoztam és felcsíkoztam. A hozzávalókat értelemszerűen összekevertem. Mi sülthús mellé ettük, de valójában akár önmagában is megállja a helyét.

Nincsenek megjegyzések: