A hét titok

Cecile arról érdeklődik, hogy van-e hét olyan rejtegetnivalóm, amit még nem osztottam meg a blogom közönségével. Nos, nem csak hét titkos ügyem van, hanem sokkal több. Egyik kínosabb, mint a másik, de bátor leszek és megmutatok néhányat.

1. Könyvek. Rengeteg "történelmi" szerelmes regényt olvastam már el életemben. Szép kis gyűjteményem van ezekből a történelmi korszakkal éppen csak érintőlegesen, a szereplők szerelmi életével viszont annál behatóbban foglalkozó fércművekből. Bár egy-két jobb példány hozta lelkesedés vitt odáig, hogy valóban rengeteget olvastam már például a reneszánszról.

Meg aztán ott van a Rejtő-mániám is, minden fellelhető regényét elolvastam. Legalább egyszer, de inkább minimum háromszor. Az Egri csillagokat meg az elejétől a végéig úgy hatszor.

2. Alvás. Nem tagadom, a kedvenc helyem a lakásban az ágy és nem a konyha. Bár szeretek főzni, aludni és félálomban fetrengeni még jobban. Igaz, néha receptekről és azok megvalósításáról képzelődöm.

3. Mosogatás. Ha van olyan tevékenység, amit igazán szívből utálok, akkor az a mosogatás. Hajlamos vagyok addig gyűjteni az edényeket a konyhapulton, amíg már egyáltalán nem férek oda.

4. Divattervezés. 14 és 21 éves korom között azt gondoltam, hogy divattervező leszek. Még divattervező suliba is jártam az egyetem mellett. Dolgoztam S. Hegyi Luciának. Sőt, nyitottam egy butikot is magyar divattervezőknek. Na, ez akkora bukás volt, mint az ólajtó.

5. Egyetem. Becsülettel végigszenvedtem öt évet, de befejeztem, ha már elkezdtem. Nem sok dologra vagyok olyan büszke, mint arra, hogy hármast kaptam számvitelből.

6. Gyerekek. Az egyes számú gyereknél hónapokba telt, amíg egyáltalán megszoktam, hogy létezik. Csak utána éreztem azt, hogy szeretem, de most már egyszerűen imádom. A kettes számúért viszont már az első pillanattól fogva rajongok.

7. Csokoládé. Egyszerűen nem birom ki, hogy ne egyek minden nap csokoládét. Na jó, vannak olyan napok, amikor némi jégkrémmel vagy süteménnyel felvértezve valahogy kihúzom. Újabban az After Eight-es forró csokit nyomom. Titokban, miután a gyermek elaludt.

A játékot persze szeretném folytatni is. A menetrend a következkő: Linkelt be az embert, akit kipécéztél! Ossz meg magadról hét dolgot! Nevezz meg másik hét embert, akiket belinkelsz a blogba is! (Nálam ez most 4 lesz, mert már rengetegen megkapták a felhívást.)

Ez alapján szívesen tudnék többet: Mamihamiról, Marmalade-ról, Ízbolygóról meg Piszkéről is.

Nincsenek megjegyzések: